2011. május 20., péntek

Tőrök






Vérmező

"A halálos ítéletet május 20-án a budai Vérmezőn hajtották végre, nyakazással. Amikor Martinovics végignézte első társa, Sigrai kivégzését, elájult. Ettől kezdve alig tért magához; a földre rogyott és amikor rákerült a sor, a hóhérlegények vonszolták a vérpadhoz."
Megjegyzések: Ignác pajtás bizony, önnön maga dobta fel az általa szervezett jakobinus hálózat tagjait a Habsburg Titkosrendőrségnek, aminek fizetett ügynöke is volt. Mielőtt őt is kivégezték, végignézhette társai kivégzését. (Eszébe jut az embernek ilyenkor Nagy Imre miniszterelnök is, aki szovjet állampolgár és ügynök is volt.)  Súlyos kulturális adósság, tartozás nehezedik a mai magyar értelmiségre és a rákövetkező nemzedékekre. Az az eszmei és történeti szemétdomb, amely az elmúlt évszázadokban összegyűlt, nehezen takarítható ki a magyar kultúrából, a köztudatból. Bármihez nyúl a népi kritikai elme, szinte mindenütt a "semmi sem az, mint aminek látszik" képzete támad. Itt van ez a Martinovics és társai legenda is. Lényegileg az arisztokrácia és a plutokrácia, azaz a feudális és a kapitalista társadalmi berendezkedés (Jog, Vagyon, Pénz), ezek hálózatainak harca szintjén érthetők csak az események. Martinovicsék szerepeltetése a magyar nemzeti hősök panteonjában - úgy tűnik - hatalmas csúsztatás. 
A jakobinusokra, a szabadkőművesekre, mint nemzetközi - a plutokrácia érdekeit szem előtt tartó -  hálózatra kell tekintsünk. E hálózatok harcát  érhetjük tetten az időben, mikor a Habsburg Birodalom uralkodója példát statuál Martinovics ás társai nyilvános kivégzésével.  Csak annyiban tekinthető munkálkodásuk nemzeti törekvéseinkkel egy irányúnek, amennyiben az az elnyomó hatalmat - a Habsburgokat és a katolikus egyházat - gyengítette. "Nehezen alkuszik meg két eb egy csonton." /közmondás/
Napi aktualitásaink szintjén a magyar kormányzat és a bankszövetség egyezkedése mutatható fel, ahol a bankszövetség a plutokrácia, míg a jelenlegi magyar kormányzat a "kvázi" arisztokrácia szerepében mutatkozik a tömegkommunikációban, a köztudatban és a nép, a devizaadósok bőrére megy a "halálos játék". Döbbenetes, de minden "papíron zajlik" és családok százezreinek sorsát - lakhatását és megélhetését - befolyásolja. Az "eredeti állapot" helyreállítása, tehát hogy csak azt fizesse a hitelt felvevő, amiről összegszerűen a szerződés szólt, szinte reménytelennek látszik a plutokrácia mohósága okán, mert a pénzpóráz, a plutokrácia szőrös mancsa  - alsó madárfogásban - ott morzsolgatja a kormányzat heréit. 
/ Szerző: Paraszt Magyar/


Váczi Mihály: Kelet felöl

Utam kétezer éve lelt út:
– szolgák, rabszolgák, vad nomád
pásztorok, keresztesek, hajduk,
kurucok hólepte nyomán
jövök, – honnan a pórhadaknak
élén, – mindig Kelet felől! –
jött a Szabadság! – s forradalmak
rügye volt minden zárt ököl.

Itt néztek szét, lóról leszállva:
– legelőnek jó lesz-e táj?
Itt kezdődött nehéz próbája:
– hazának milyen lenne már;
s az első sátorfa helyére
itt verték az első karót,
s indultak ezer évet késve
a földet és hont foglalók.

A véres kardot mindig innen
vitték körűt habos lovon,
és előbb állt meg itt a szívben
tatár nyíl, dzsida, fájdalom.
Ki láng volt – itt gyorsabban égett,
– Apáczai, Csokonai! –
Ki itt felállt: – nem hajtott térdet!
rebellis volt, sehonnai.

Itt dobta el a követ Toldi,
mely kilenc százada nehéz,
itt mert Matyi urat porolni,
sárkányt ölni János vitéz;
az Ér innen fut Óceánig,
itt dobbant meg a Tiszta Szív,
itt egy krajcár mindig hiányzik,
mely őrök gyaloglásra hív.

Babona, mák-tea, a szekták
ölték a tört cselédeket,
s nyomorultabban, mint a leprát,
szenvedték szegénységüket;
közös pitvar nyirkos földjére
négy család köpte tüdejét.
Ki innen jön: – a nép nevére
görcs fogja ökölbe szívét.

Baloldala ez a Hazának !
– a szív is e tájra esik:
botlásai itt jobban fájnak,
vergődése is közelibb.
Mint aknamezőn a harctéren:
– e tájon fojtott dobogás
van a dolgokba ásva mélyen
s mindenben rejtett robbanás.

Ki innen jön, az mind kevesli
a költészet kis pózait,
indul a had-utat keresni,
merre elődök sorsa vitt;
a nép szive fölött megőrzött
vörös rongyok után kutat,
s hall kétezer éve rögződött
vágyakat: vezényszavukat!

2011. május 18., szerda

A fogvatartott: Leszalámizzák az embert


Budaházy György
1990-ben kezdett érdeklődni a politika iránt, amikor is a taxisblokád idején többször fellépett az akkori jobboldali Antall-kormány ellen tüntető taxisok ellen. 1992-ben belépett az MDF-be, de ott pozíciót sohasem vállalt, és az 1990-es évek második felére gyakorlatilag kikopott a pártból. Közéleti szerepe 2001-ben kezdődött, amikor néhány társával Magyar Revíziós Mozgalom néven irredenta szervezetet alapított, és utcai figyelemfelhívó demonstrációkat szerveztek a trianoni békeszerződés ellen. Országosan ismertté a 2002-es „Erzsébet hídi blokád” tette, melynek szinte emblematikus figurájává vált. Innentől kezdve jellemzően a jelenkori politikai rendszer irányvonalával ellentétes oldalon találjuk, részt vett többek között a Magyarország európai uniós csatlakozását ellenző kampányban is. Ismert még a Szabadság téri szovjet emlékmű lebontásáért és a tér eredeti állapotának helyreállításáért folytatott harca is. 2006 ősze – az általa felkelésnek nevezett események – óta a szerveződő a radikálisok által „nemzeti”-nek nevezett ellenállás egyik ismert figurája. 2009-ben többek közt ő robbantotta ki a sukorói botrányt az általa létrehozott "Razzia" csoporthoz tett bejelentés alapján.[2] Továbbiak ...

2011. május 17., kedd

Bíróság előtt az IMF vezére

A Nyújorki szobalány, az Öt rendőr és az Ovális szoba. Mi köti össze ezeket a fogalmakat? Bizony-bizony. A hormonális befolyásoltság alatti elkövetés. A hetvenes évek hazai katonai nyelvezete szerint ezek a "gatyaügyek". A "francia baloldal szégyene" potenciális vezére gatyaügybe keveredett New Yorkban.  Példás gyorsasággal ma már bíróság előtt is áll. Az IMF sajtóközleménye itt olvasható. Esszenciája: "Az IMF továbbra is teljes mértékben működőképes és működik."
Magyar vonatkozása is van az ügynek.  Nagy Piroska újságíró személyében, akivel az IMF vezér anno a sajtó híradások szerint szintén szerelmi viszonyba keveredett. Vajon milyen összeg ütheti a Nyújorki szobalány és tanácsadói markát? Mert hogy az IMF vezérét nem csukják le, arra fogadásom van. 
"Mint felajzott csimpánz, támadt a francia írónőre" ... "nem tudott ellenállni az őt imádó nőknek". 
Részletek a vádirat szerint:

Steven Lane nyomozó a dokumentum szerint arról számolt be, hogy Dominique Strauss-Kahn szombat délben a 44-ik utcán álló szállodában bezárta az ajtót és nem hagyta kimenni a szobalányt a szobából. Ezután hozzájárulása nélkül megragadta a mellét, megpróbálta lehúzni a nő fehérneműjét és erőszakosan fogdosni kezdte a sértett nemi szervét - olvasható a New York-i bíróság elé került vádiratban.
Az IMF vezérigazgatója kétszer is arra kényszerítette a szobalányt, hogy vegye szájába a péniszét - tette még hozzá a dokumentum, amely szó szerint úgy fogalmaz, hogy „erőszakkal kapcsolatot teremtett a pénisze és a nő szája között”. Korábban a szobalány egyébként még azt mondta a rendőröknek, hogy Strauss-Kahn orális szexre akarta kényszeríteni, de végül sikerült kiszöknie a szobából az erőszakoskodó elől, és segítséget kérni a szállodai személyzettől - legalábbis Paul Browne, a New York-i rendőrség szóvivője erről beszélt vasárnap.  
A vádirat szerint Strauss-Kahn nemcsak orális, hanem anális szexre is kényszerítette a hotel alkalmazottját, erről azonban a dokumentum nem tartalmaz továbbiakat.  
A nyilvánosságra hozott dokumentum két rendbeli szexuális bűncselekménnyel, egy rendbeli nemierőszak-kísérlettel, két rendbeli szexuális visszaéléssel, egy rendbeli erőszakos törvénytelen fogva tartással és egy rendbeli szexuális zaklatással vádolja az IMF vezérigazgatóját.
Forrás

Ingatlanadattár 2007-2009


Ingatlanadattár, 1997-2009 (Magyarországi lakásárak)
A KSH és az ImmoPress kiadó tizenkettedik alkalommal jelenteti meg közös kiadásban a magyar városok lakásárait utcánkénti részletezésben. A jelenlegi - a 2009. év lakásárait tartalmazó - kiadvány tartalmazza az 1997 és 2008 években már megjelent adatait is. A CD-n található adatok utcánként tartalmazzák a forgalomba került lakások átlagos négyzetméter-árát, lakástípusonként (családi házak, többlakásos társasházak, panellakások) is. Ilyen részletezettségben ennél hitelesebb információk a teljes ingatlanpiacra vonatkozóan nem állnak rendelkezésre.
Ár: 13 000 Ft(47 €)
Témakör: Lakás, kommunális ellátás
Kategória: Adattár
Nyelv: Magyar
Megjelenés: 2010.11.19.

Gyógyszerkassza és a hétköznapi fasizmus

Egyesek kis hazánkban eddig is antifasisztát játszottak, játszanak. Harcosan kiállnak "jog-védenek" a tolvajlás, a parazitizmus mellett, ám a tényleges "fasizmus" jeleiről szó nem esik. A gyógyszerkasszával kapcsolatos ügyek mentén rámutatok a hétköznapi fasizmusra. 
"Kövér" vagy, azaz nem felel meg a test tömegindexed a normának? 
Igen-igen. Nem vagy "szőke és kék szemű". Nem vagy árja. 
Gyógyszerezésre szorulsz, amit csak az orvos írhat fel?   
És te meg az orvos utasítása ellenére mégis dohányzol, ezzel rontva a gyógyszerek, a "gyógyítás" hatását? Nem vagy "szőke és kék szemű".  Nem vagy árja! Büntetést érdemelsz. Neked többet kell fizetni. Sőt! Meg is vonhatja az orvos a gyógyszert. Egyenlőre, aztán majd még meglátjuk mi lesz, ha nem döglesz bele. 

Az "elhízás" a "dohányzás" a tolvajlás, a parazitizmus, a bűn "ragjára" emelése? Lassan már a "tengerészlakománál" tartunk? 
Barátaim! Ez a fasizmus! Nem az, amikor formaruhában demonstrálnak valakik a cigánysoron, hogy azok ne lopjanak, mert a rendfenntartók - akik maguk is demonstrálnak - képtelenek a tolvajlások visszaszorítására. 
Na persze, hogy félelmet keltenek a cigány lakosságban, ha a cigány 85 %-a nem dolgozhat. Mert ugye, ha nem a tolvajlásból akkor  miből élhet, hiszen a segélyezés az ország további eladósításával jár. Amire ugye ma már nincs fedezet. A kiraboltak, a jogfosztottak állnak ilyenkor egymással szemben, ahelyett, hogy azokkal szemben demonstrálnának - törvényhozás, bankok - akik elragadták tőlük piacaikat, munkahelyeiket, munkájukat, akik elragadják tőlük lakhatásukat, megélhetésüket olyan szabályrendszer felállításával és fenntartásával, aminek ez az eredménye. 
A tőről metszett "rasszizmus" a kövér / sovány,  a dohányzó / nem dohányzó szembeállítás! Ez az, ami bizonyosan megosztja a társadalmat.
Hétköznapi fasizmus: Félelmet kelt bennem a kövér / sovány, a dohányzó / nem dohányzó megkülönböztetés, a "kövérek" és a dohányosok elleni szankciók és sújtások, mert kevés a pénz a gyógyszerkasszában.  Lám a kövértől és a dohányzótól is elveszik az adót, mi több éppen a dohányosok fizetik  a dohányáruk árai miatt a legtöbb adót, majd éppen őket rövidítik az "egészségük és a társadalom egészsége védelmében".  Ördögi, pokoli, rabszolgatartó gondolkodás.  (Még jó, hogy pálinkát legalább saját igényekre nem tilos főzni.) Ha a törvényhozás a gyógyszerkassza kapcsán elfogadja az elhízás és a dohányzás elleni szankciókat, úgy fasisztoid útra lépett, mely útnak vége a "tengerészlakoma" a polgárháború. Avagy "ki marad a végén" életre-halálra. (Ne feledjük a német, olasz és japán fasizmus alapja - hogy úgy ne mondjam -  semmi más nem volt, mint a globális gyarmatosítás elleni globális felkelés, azaz világháború. Ami a tabusítások miatt lényegileg a mai napig nem feltárt. Senki meg nem hallgatta a "másik felet", miért tették, amit tettek. Különös belegondolni manapság abba, hogy az alábbi videoklippen kik és miért teszik azt, amit tesznek. Csak nem rabszolgák menetelnek azért, hogy ők legyenek a rabszolgatartók? )