2010. május 20., csütörtök

Csíksomlyói Salvator Likőrcsalád

Csíksomlyó varázsa ihlette a Salvator likőrcsalád megszületését. A varázs, amely rabul
ejti az embert, és elkíséri, bármerre jár. A fenséges hegyek, az égbekapaszkodó fenyők, a sötét rengeteg, a méltóságteljes emberek, valamint a Boldogasszony tisztelete együtt adják ennek a csodálatos világnak a varázsát.
A pünkösdi búcsú idején és azon túl is ezreket vonz Csíksomlyó, ezreket, akik örömmel várják a hegyek felett felkelő Nap első sugarát, hogy így köszöntsék a Napba-öltözött Szűzanyát. A Csíksomlyói Salvator likőr ennek a varázslatnak a tiszteletére jött létre, hogy hirdesse a hely szellemét, és emlékként szolgáljon az itt megfordulóknak.  

A kétféle Salvator likőr más és más összetételt jelent:
• a Salvator Keserűlikőr 36 féle gyógynövényből készül. Kitűnő, kissé férfias ízét a sokféle gyógy- és fűszernövény adja (édesgyökér, csillagánizs, rozmaring, bazsalikom, kálmosgyökér, angelika gyökér, tárnics, kakukkfű stb.). Élvezeti értéke miatt önmagában is ajánlott, de kiadós étkezések után az emésztést is segíti, és gyomorpanaszokra is kiváló.
• a Salvator Gyógynövénylikőr lágyabb, nőiesebb karakterű ital, főleg desszertek mellé kiváló. Torokgyulladásnál, kisebb fertőzéseknél is hatásos. 26 féle gyógynövényből készül, ízének és illatának vezető karakterét a citrusok adják (citrom, narancshéj), amit harmonikus ízű gyógy és fűszernövények egészítenek ki (édesgyökér, rozmaring, kardamon, kolombó gyökér, irisz gyökér stb.).
A nagy körültekintéssel és alázattal készült, különleges ízvilágú Salvator likőröket 2010 Pünkösdje előtt indítjuk útjára, azzal, hogy - mértékkel fogyasztva - szolgáljon minden zarándok és vendég egészségére és örömére! Az ital hivatalos forgalmazója az AmigoIntrcost.

Csíksomlyó, 2010 Május 19.

Salvator 2009 Kft. – AmigoIntercost - Hotel Salvator

„Áldott légy, Uram, s minden alkotásod,
Legfőképpen urunk-bátyánk, a Nap,
Aki a nappalt adja és aki reánk deríti a te világosságod.
És szép ő és sugárzó, nagy ragyogással ékes:
A te képed, Fölséges.”

2010. május 18., kedd

Ficó

Megjegyezte: ilyen kettős állampolgárok nem dolgozhatnának például a rendőrségnél, a bíróságokon és néhány más, nemzetbiztonsági szempontból érzékeny munkahelyen.
Kommentár: Hm ...
A hír

Bikicsunáj



és a háttér

2010. május 16., vasárnap

2010. május 26

A Duna Televízió tisztelettel meghívja Önt és családját Buhály József festőművész kiállításának megnyitójára 2010. május 26-án, szerdán 12 óráraa Duna Televízió székházába. /1016 Bp. Mészáros u. 48./
A kiállítást megnyitja: Buhály Judit
Közreműködik: Lőrinszky Attila, nagybőgő-művész
A megnyitót a Kívánságkosár című műsor élőben közvetíti.
A tárlat június 16-ig tekinthető meg, naponta 10-19 óráig.

Pénzes Dávid: A hatalom valódi birtoklói


A mai pénzügyi világ szennyét annyira megszoktuk, hogy már csak keveseknek tűnik fel, hogy is jutottunk idáig. Nem szeretnék történelmi dolgozattal időt húzni, csupán néhány gondolattal megemlékeznék egy-két eseményről. 


Továbbiak
Fuggerek

Ez így nagyon rendben van

"ELLENÁLLOK MINDEN ANYAGI ÉS HATALMI CSÁBÍTÁSNAK, NEM ENGEDEK SEMMIFÉLE KÜLFÖLDI NYOMÁSNAK ÉS FENYEGETÉSNEK. ÓVOM ÉS VÉDEM NEMZETEMET A HAZUGSÁGTÓL, A NÉLKÜLÖZÉSTŐL ÉS A SZOLGASÁGTÓL!"
Egyszerűbben: "A dolgozó népem szolgálom!"
Forrás

A vérprofi