2011. február 26., szombat

Mekk Elek madáretető: Szükséges és elégséges!

Megnyitom száz-ezermester rovatom. Rovatcím: Mekk Elek. Az "ilyen nincs és mégis van" rovatom. A "használt piszkavasból űrhajót", Öveges professzor után szabadon. Találtam egy igazgyöngyöt. Aki ilyet lát Barátaim az küldje el nekem. Itt mórikálom magam - lassan 3 éve - milyen is legyen a madáretetőm? Hát ilyen. :)
Hogy értsük, ezért szeretjük Mekk Eleket és Pampalínit. mert ilyen nincs és mégis van. :)
A bemutatott madáretető nem kerül kereskedelmi forgalomba. Nem is lehet belőle üzletet csinálni, mert egy épkézláb ember egyszerűen összeüti. És ha összeüti jól teszi. Mert szükséges és így elégséges. Főhajtás Pisti unokasógor(kám)nak.

Posted by Picasa

Új Tibi csoki


2011. február 24., csütörtök

Egri víz

Az Egri Víz történelmi italunk, mely a 18. század közepéről származik. Jezsuita szerzetes patikusok fedezték fel Egerben, gyógyszerként alkalmazták. Használták fejfájásra, szédülésre, emésztési zavarokra, szíverősítőnek, magas vérnyomás, agyvérzés ellen, valamint reumás bántalmakra; külsőleg és belsőleg egyaránt.
Az italkülönlegességet a XVIII. századtól a Jezsuita Rend, majd az Irgalmas Rend készítette, 1950-től 1990-ig pedig - ugyanezen a néven - a Heves Megyei Szeszipari Vállalat forgalmazta. A gyógynövények alkoholos áztatását követően lepárlás útján ital fénykorát a monarchia évtizedeiben élte, aranyérmet nyert az 1904-es világkiállításon.
2005. évtől másfél évtizedes szünet után újra gyártják az Egri Víz elnevezésű gyógynövénytartalmú szeszes italt  a jogtulajdonos Imperium Aqua Kft. és a gyártó Szicsek Kft. közös vállalkozásában. 

A Bankszövetség épülete előtt tüntetnek a devizahitelesek


A Magyar Bankszövetség épülete elé szerveznek demonstrációt a kilakoltatással fenyegetett devizahitelesek. A tüntetésen arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a kilakoltatási moratórium lejártát követően több százezer ember veszítheti el otthonát Magyarországon.
A tiltakozó rendezvény szervezői felháborítónak tartják, hogy jelenleg arra sincs lehetősége a fizetésképtelenségbe kényszerült családnak, hogy önmaga értékesítse ingatlanát, és kisebb lakásba költözve rendezze adósságát.
Egyedülálló módon hazánkban a bankok minden veszteséget átháríthatnak a hitelfelvevőkre, akár a szerződések egyoldalú módosításával is – mutatnak rá a devizahitelesek.
A szervezők a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása és a magáncsőd bevezetése érdekében országos népszavazást kezdeményeznek.
A demonstráció február 25-én, pénteken 15.00 órakor kezdődik a Magyar Bankszövetség József nádor téri székháza előtt.
barikad.hu

Megjegyzés: Ez már nem álhír. 

Szerepzavar

Mehrli Péter a Magyar Ingatlanszövetség elnöke - akit igen régóta ismerek és tisztelek - a Facebookon üzenetet küldött:
Szia!

A szarkasztikus megjegyzéseiden kívül őszintén kíváncsi lennék a véleményedre, hogy a rengeteg bedőlt hitel egészséges , elfogadható kezelésére Neked milyen megoldási javaslatod lenne a legkevesebb pénz belepumpálással a rendszerbe.
Üdv: Péter
Meglepődtem. Első gondolatom az volt, hogy fordítva ülünk a lovon, hiszen én egy szakújságíró-féle lennék mostanában, ő pedig a legnagyobb hazai ingatlanszakmai szervezet jó ideje regnáló elnöke. Hogy is van ez? Mi ez a szerepzavar? Írtam is valamit  neki röviden és hirtelen, melynek lényege, hogy szakmai avagy szakmapolitikai megoldást én nem látok, mert ez már vastagon politika. Azért konkrétum is csúszott a válaszomba, nevezetesen, hogy az "igazságos" az lehetne, ha az árvereztetés előtt álló tulajdonos, a devizahiteles adós, az eredeti szerződés szerinti törlesztő részletekkel törleszthetne, nem kavarnák bele a dologba az úgynevezett árfolyamkockázatot. (Mert ez ugye csakis spekuláció eredménye lehet.)
Azóta továbbgondoltam az ügyet és az alábbiak szerint  árnyalom a képet, amit én látok. Ezt pedig meg is osztom. 
Itt hatalmas nagy szar van!
Emberek tömegei állnak egymással szemben a barikád két oldalán. A befektetők, betétesek az egyik oldalon,  a tulajdonuk elvesztésére "váró" devizaadósok a másik oldalon. A tömegkommunikáció - akit ugye a befektetők finanszíroznak - arcátlanul hinti a "Tedd az áldozatot bűnbakká" azzal, hogy minden adósnak tudnia kellett mire vállalkozik, mert ugye az árfolyamkockázat.
Nos. A devizahiteles jelzálogrendszer - a mai jog-rendszerünkön belül - már rég nem üzlet, hanem a kifosztás és a rablás fehérgalléros eszköze. Messze nem azonos eséllyel állnak egymással szemben a játékosok, avagy a küzdő felek. Míg a befektetőknél, a betéteseknél az a tét, hogy mekkora a hozam (a rebak), addig a deviza jelzáloghiteleseknél az otthon megléte, avagy elvesztése. Más ugye a lopás, és megint más a rablás. Más ugye egy baleset és megint más egy tömegkatasztrófa. Másként reagálnak az emberek. Felsejlik előttem a 2003. évbeli "fekve ugatásom" amikor az ingatlanértékelők független értékelési munkáját veszélyeztették a bankok, azaz ők mondták meg az értékelőnek mekkora is legyen az az érték, és aki nem engedelmeskedett az nem kapott megrendelést. Bizony akkor már ilyen irányú veszélyről huhogtam a billentyűkkel, ami mára be is következett. 
A tömeges árverések, illetve az azt követő kilakoltatások dolgában, nem az a fő gond, hogy ezáltal a nagy tömegben piacra kerülő lakóingatlan tömeg bedönti a piacot. Ez csak egy az ingatlanpiacra koncentráló nem is alaptalan vélelem. Nem ez a kérdés!
Ha ez így folytatódik - azaz a tömeges árverések és kilakoltatások megindulnak - úgy az sem a kérdés, hogy lesz e népfelkelés - ahogy az arab országokban - hanem az mikor lesz és kik vezetik. Mert bizony, ahol nagy a szükség, ott közel a segítség. Lám a nép hangja:



Vadászkutya legyek, ha a tömeges árverésekre és kilakoltatásokra nem indul be a Magyar Nemzeti Gárda és nem csatlakoznak hozzá a 20 %-ban munkanélküli fiatalok, valamit a százezernyi devizaadós. Nem lesz annyi hely a börtönökben és a fogdákban, ahová a gárdistákat bezsuppolnák, hiszen egy ilyen, a barikád egyik oldalán a családi otthonokat védő hazafiak, a másik oldalon a pénzzel fizetett, a pénzesek érdekeit védő zsoldosok állnak. Nos az ilyen szembenállásoknak bizony nagyon kiszámíthatatlan a kimenetele. Érdemes odafigyelnünk a forrongó arab térségre. 

Sikerült!

‎"Álmomban riadtan, rémeket láttam, hogy hazátlan kufárok viszik a házam" /FankaDeli/ énekli a repper. De ez nem rémálom. Ez a Való Világ.  Legkevesebb 107 ezer család várja, hogy elárverezzék az otthonát. Sikerült olyan jogi környezetet teremteni, melyben ember embernek farkasa. Sikerült fejenként minden magyar állampolgárra 2,1 millió forint adósságot rakni államadósság címén. Mi az ilyen, ha nem családellenes? Ennek sincsenek felelősei? 

Álhír: Százezres tömegtüntetés a Kossuth téren

Fantáziakép: Több mint százezren tüntetnek a Kossuth téren. 
Követelésük, az államadósság - a fejenként 2,1 millió forint - elengedése, mert már hússzor kifizettük, ahogy azt Bogár László bebizonyította,  illetve a devizaadósok hiteleinek - a szerződéskori állapotoknak megfelelően történő - megfizethetősége. Azaz az árfolyamkockázatot a bankok nyeljék le. 
A szónokok azt állítják,  ez az új népakarat, így ha a kormány nem teljesíti, nem tesz konkrét lépéseket ez irányba úgy mehet, mert lesznek akik a helyükre állnak. :)

Program:

Büfé (sör és virsli) + zsemle, "Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy"  felirattal,  utána TOI-TOI

Vezérszónok: Bogár László


Kultúrműsor: 

FankaDeli,


Varga B.Tamás


Az álhírrel kapcsolatban a következők a kérdések merülnek fel:
1. Lennének-e és ha igen kik, akik képesek megszervezni egy ilyen békés tömeg-demontsrációt?
2. Mit szólna hozzá a kormány?
3. Mit szólna hozzá a rendőrség?
4. Mit szólna hozzá az EU, hogy a soros elnökség országában ilyen van?
5. Mit szólna hozzá az IMF és a hitelezők?
6. Mit szólna hozzá Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök?

2011. február 22., kedd

Mai mr1 okosság

"Amikor az ember a nagyszüleivel nincs kapcsolatban, az igazi tradiciók elvesznek."
Bizony így csúszott ki az én kezemből is a gazdálkodás, a szőlőművelés és a lótenyésztés tudománya. Így foszlottak a legendák körébe a huszár hagyományok, amelyeket most nagyapa koromban igen-igen sajnálok. Nagyszüleimtől - kiket megfélemlítettek - elsodortak, elszakítottak. 
Lelkemben mély tisztelettel, hajadonfőn állok gazdálkodó és vitézkedő őseim emlékezete előtt. Hatalmas konokság gyűlik szívemben, mindazokkal szemben, kik eltávolítottak, elsodortak, eltereltek hagyományaimtól és az elmúlt évtizedekben megvezettek, ahogy ma is megvezetni igyekeznek. Innen üzenem a nemzetgyalázóknak, hogy ne kerüljenek a szemem elé. 

Előttünk a vízözön?

Japán gyermekkórus

2011. február 21., hétfő

Ifjúkori vágy


Negyven év kellett "csak" ahhoz, hogy előálljon az, amit 18 éves koromban nagyon szerettem volna. Még szerencse hogy megértem: Gyakorló klasszikus gitár, fémhúros koncert gitár, tizenkét húros country gitár, elektro-akusztikus gitár, gitárbanjó, mikrofon és gitárkombó. A többi úgymint szájharmonika szett, furulyák és egyéb kiegészítők (tokok, tartók stb.) már hab a tortán. Mivel nem eladásra (avagy cserére) állítottam össze a készültséget, így megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy eltértem a "mindenből a legjobbat" kényszeres elvtől, a mindenből a számomra elérhetőt és megfelelőt útra. Egyenlőre úgy néz ki, ezek az eszközök megfelelnek nekem. Hej, Öreg Tranburínos játssz egy dalt nekem ...

Lakatos Attila cigányvajda beszéde


Amikor egy cigányvajda - felelősséggel - beszél a cigányság helyzetéről, nem a rasszistázó hungarofób ál jogvédők felelőtlenül.

Hétfő reggel

Posted by Picasa

Családi tartozás kalkulátor

Ide lessetek Jómadarak! Lássátok szömtükkel!
Most kiszámíthatod, mekkora a tartozásod a Nyugatnak!
Hányan is vagytok a fészekben, a családban? Legyetek négyen, ahogy a gyerek képeskönyvben. Apa, anya, két gyerek
Ekkor a tartozás 4 * 2,1 millió forint. = 8,4 millió forint. Ha még nyugdíjon tengődik a négy nagyi, azt is öröklöd. Megint 8,4 millió forint. Ez 16,8 millió forint. Figyu, már a házad sem a tied, csak nem tudod, az még nincs lepapírozva. Ezt az adósságot rakták nyakadba a "szabadon választott képviselőid" az elmúlt húsz évben, míg közben ők megtollasodtak. Vagyonbevallásaikat ha keresed, megtalálod az Interneten.
Ja és ott van még, amit te vettél fel. 

Matek Hazárdiában

Egy mai mr1 összeállítás veleje Siófokról:
A család négyszáz ezer forintos szabad felhasználású hitelt vett fel. Kettőszázat kifizetett. A fedezet egy 16 millióra értékelt családi ház.. Négy millió körüli kikiáltási értéken ment az árverés, ahol "le lehetett menni" 2,8 millió forintra. Az önkormányzat megvette, és a két beteg gyereket nevelő család, mint bérlő benne maradhat, mert a polgármester kiszámolta, hogy a két beteg gyerek elhelyezése többe kerülne.
Észrevétel: Most már biztos, hogy tollas a hátam de bégetek. Lássátok feleim szömtükkel, így kell 200 ezer forint befektetéssel 2,8 millió forintot csinálni (vajon kik osztották fel fel egymás közt) a családot a tulajdontól megfosztani. Erre mondaná Kohn tata: Ügyes.
Hogy az önkormányzat járt jól? Mert tulajdonhoz jutott és bérbe adhat egy házat?
Vadászkutya legyek, ha ez nem hazárdőrség! Milyen törvények és jogszabályok között élünk? Holnap ti kerültök sorra, Jómadarak!
Hazárdia, 2011.02.21.03:31

2011. február 20., vasárnap

Mai arvisura



arvisura = igaz szólás

Tócsni, avagy tócsi


Ki a faszom ez a SZEMA?

Egy hír kapcsán vetődött fel bennem a kérdés, ki a faszom is ez a SZEMA?
Nos itt az önjellemzésük:
"Nők és férfiak, fiatalok és öregebbek, cigányok és magyarok, buddhisták, zsidók, ateisták, keresztények, falusiak és városiak, melegek és heterók, szőkék, barnák, vörösek és feketék."


Megjegyzés: Hát ... ahogy nézem ez egy "szellemi gettó" és hogy magyar (származású) az nincs soraiban, az szinte biztos, ha csak nem buzi. Lényegében a "leszboszi" Ungár Klára és baráti köre. A szadesz köcsög - ki korsóként addig járt a kútra - egy cserepe. Na, akkor erről ennyit ...

Vasárnap reggel

Posted by Picasa