2011. március 10., csütörtök

Nézőpont

Posted by Picasa

Quadcopter a repülő kamera


Bizony ez már nem modell, valós jármű kicsinyített mása, hanem maga a repülő szállítójármű. 

Az AR.Drone nevű jármű integrált kamerájának és WLAN-moduljának köszönhetően valós időben képes felvételeket sugározni az okostelefonra. A Parrot az eszközt elsősorban játékfejlesztők számára készítette és azt reméli, hogy így még könnyebben ötvözhető lesz a számítógépes programokban a valóság és a virtuális valóság. A rendszer előnye, hogy a valós időben sugárzott képek akár azonnal elláthatók különböző effektekkel. Az AR rövidítés egyébként az Augmented Reality technológiára utal.
A quadcopter egy központi pilótafülke köré épül és összesen négy propeller segítségével működik. Mindegyik propeller egy-egy külön motorhoz kapcsolódik és pont emiatt a jármű rendkívül könnyen irányítható. A Parrot Smart Piloting (PSP) nevű technika pedig kompenzálja a turbulenciákat. A quadcopternek két beépített kamerája van. Az egyiket a jármű alján helyezték el, ez képes a sebesség mérésére és ennek segítségével az AR.Drone stabilan mozog a levegőben. A másik integrált kamera elől található és közvetlenül az iPhone vagy az iPod touch készülékek kijelzőjére továbbítja a rögzített képet. A jármű irányítása, illetve a felvételek továbbítása a WLAN-modulon keresztül történik.

Komoly szerep hárul az iPhone szenzoraira is, amelyek szintén részt vesznek az AR.Drone vezérlésében. Amennyiben az iPhone-t a felhasználó előredönti, a robot is előre repül. Az emelkedés, a süllyedés vagy a fordulás egyaránt az érintőképernyő segítségével hajtható végre. A jármű egyaránt használható a szabadban és azépületeken belül. Utóbbi esetén egy külön borítás védi a sérülésektől a propellereket, míg a szabadban való használatnál egy különleges formázott borítás igyekszik csökkenteni az erős szelek és a napsütés káros hatásait. Forrás
Megjegyzés: Négy propelleres repülő kamera, kvázi UFO:  Megjelenésével várhatóan az UFO észlelések megszaporodnak. :) Mivel rendszámuk - egyenlőre - nincs, így azonosítatlan repülő tárgyaknak számítanak. Alacsonyan szállnak a kvázi ufók. Nem rendeltetésszerű használat esetében a kukkolók új csodafegyvere, robbanótöltettel ellátva pedig már irányítható "bombacopter" ...

2011. március 9., szerda

Papipogi

Posted by Picasa

Zöld tea

Posted by Picasa

Magyarország energia nagyhatalom lehetne, ha ...



Ha ....

kuruc.info leleplező írása: Körlevél-küldözgetőink kedvéért újratöltve: "gróf" Spanyol Zoltán és a "vízenergia"
Miután nagy nehezen elcsitult a "több száz cigány támadta meg a főkapitányságot" láz, s Fricz Tamással sem várják már túl sokan aTrianont felszámoló pápai intézmény közbelépését, itt a legújabb szenzáció a szegény csodaváró magyarnak: az ember, aki nem "az oxigént", hanem az energiát veszi ki a vízből, megmentve ezáltal s felvirágoztatva a nemzetet: gróf Spanyol Zoltán!
Csak valami szörnyű összeesküvésnek köszönhető, hogy a világon senki nem akarja legyártani a csodálatos szabadalmát immár húsz éve (pedig hetek alatt hülyére gazdagodhatna belőle), de most végre itt a lehetőség, mely minden gondunkat megoldja, adakozzon Ön is...
Vagy küldje el válaszul cikkünket javíthatatlan körlevél-küldözgető ismerősének..
Továbbiak

Gróf-Spanyol Zoltán viszontválasza
Bölcs fizikusunk bölcsen átugorva az előadásom neki fájdalmas részét, rátért az adakozás gyűjtésére, ami szép körmondatban megfogalmazva azt tartalmazza, hogy a kisemberek pénzét csalom ki, ami „kizárólag Gróf Spanyol Zoltán egyéni gazdagodását szolgálhatja.” – írja rágalmában.
Továbbiak

Kommentár 
Most légy okos Domokos! Mert ugye ki a fasz is ez a Dr. Kende Ferenc József, fizikus, aki lerántja a leplet? Mert a Google nem találja!

Kilakoltatások


GÁBOR ANDOR

Az én hazám

Az én hazám fekete föld,
Melyen pompás a búza;
Melyen kövér mag dús kalász
Nemes fejét lehúzza;
Az én hazám fekete föld,
Min érik drága élet,
S olcsó az ember élete,
És éhen vész a lélek;
Hol koplalás van akkor is,
Ha roskadó az asztag:
Az én hazám fekete föld,
Az én hazám akaszttat.

Fekete, hogyha déli nap
Arannyal önti végig,
S erdõ, mezõ száz zöld dala
Szimfóniáz az égig;
Fekete, hogyha alkonyat
Lágy rózsaszínbe vonja,
És peng a fû között tücsök,
Az este cimbalomja;
S mikor fölébe kék csodát
Az éjjel csillagoztat:
Az én hazám fekete föld,
Az én hazám akaszttat.

Zsíros föld, mit török tatár
Magyar csonttal dagasztott,
Hol ropnak most õrült urak,
S lopnak konok parasztok;
Pogány föld, mely ma Krisztusért
Tajtékot túrva harcol,
S az embernek Fiát, ímé,
Ököllel csapja arcul;
Hol még nem ember a szegény,
S nem ember már a gazdag:
Az én hazám fekete föld,
Az én hazám akaszttat.

Az én hazám fekete föld,
Min drága élet érik,
S hol bárgyú barmok, bõsz bírák,
Az életet herélik.
Az én hazám vértõl büdös,
S kiloccsant agyvelõtül,
Hol csámcsogó, csúf csõcselék
Halált röhögni csõdül,
Az én hazám kéjtõl hörög,
Ha könnyt és kínt fakaszthat:
Az én hazám fekete föld,
Az én hazám akaszttat.

Az én hazám gazemberek
Bordélya, bûnök óla;
Az én hazámon átok ül
És nem tud tenni róla;
Az én hazámat tetvesek
Bekenték szörnyü varral,
És csókolják bélpoklosok,
S átfogják céda karral.
Az én hazám a tébolyé,
Mit Belzebub igazgat:
Az én hazám fekete föld,
Akaszttat és akaszttat.

S az én hazám mégis hazám.
A vérem és a nyelvem
Mindig hozzá fog szítani,
Át vágyon, célon, elven
S bár szégyen és bár iszonyat
Magyarként állni gáton:
Azt is, hogy nem vagyok magyar,
Csak magyarul kiáltom!
Az én hazám fekete föld,
Amely véres vigaszt ad:
Magyar leszek még akkor is,
Ha érte felakaszttat.

Ki tud többet Macedóniáról

A magyar és a macedon kézilabda meccs hírére eszembe jutott, vajon mi van ezzel a Macedóniával, ami a Jugók széthullásával - mint európai állam - előállt. Google. No amit a wikipédián túl dobott, az nem semmi a Gyűlölt ellenségeink blogon.
Részlet:

Macedónia lakói azonban egytől-egyig bolgárul beszélő/főző/öltözködő/bicskázó/kecskéző bolgárok – vagy az esetleg a még náluk is több fokkal rosszabb albánok. Ezeket még csak-csak elnéznénk ennek a szerencsétlen népségnek, hiszen Kelet-Európában amúgy is teljesen kibogozhatatlan, hogy most ki-kicsoda. Szlovákia viszont legalább kitalálta magára ezt a Szlovákia izét. Magyarán bár minden államiságukhoz köthető jelképet pofátlanul lenyúltak valahonnan, de a saját nevükre azért mégsem a Pannonia-Superior kifejezést vélték legelfogadhatóbbnak. Az a csapat borostás bunyevác partizán, aki 1944-ben a területen bóklászva kitalálta, hogy a minden bizonnyal ismét Jugoszláviához kerülő tartománynak kéne valami hangzatos, ütős név, már nem volt ennyire visszafogott.
     Egy egészen kevés jóindulat még bennünk is van, így nem áruljuk el, hogy a területet addig Vardarnak hívták, de a nép egész egyszerűen csak mint Dél-Szerbia vagy Öreg-Szerbia emlegette. Nem sok szót vesztegetnénk múltjára. A jugoszláv rakétáról második fokozatként – 1991. szeptember 8-án – vált le. Ekkor még az ókori makedón zászlót viselve, amit azóta picit finomítottak. Aki egy kicsit is emlékszik erre a tagállam-kivállós procedúrára akkoriban, annak most biztos mosolyra derítettük arcát, aki nem, annak elmondjuk. Ilyenkor azok a vérivó rácok kiügyeskedték az utolsó csöppet a slivovicás butykosból, és valahogy kikászálódtak a városi laktanyájuk udvaráról, így fitogtatva „erejüket”. Végiggrasszáltak a T-72-esekkel a főutcán, aztán valami szaros, villamosokból meg deszkákból emelt torlasznál megakadtak és visszatakarodtak odújukba. Hamar belátták, hogy ideje elkotródni, és igyekeztek legalább némi kárt tenni egykori földjükön. A legtöbbször ez abból állt, hogy kidöntötték valami buszmegálló tábláját, és átmentek a lánctalpakkal pár ócska Jugón meg Zastaván. Ez minden kicsit is számító helyen kínosan ismétlődve lett előadva.

Őrület

Posted by Picasa

2011. március 8., kedd

Tematizálás

Mi emberek a múltba révedünk, a jövőt fürkésszük, ám a jelenben élünk. A múlt emlékképei, a jövő víziói, a jelen észlelései és érzései uralják tudatunkat. Jó és rossz, ezek azok a dolgok, amelyek megérintenek, mert a többi közömbös számunkra. Viszont valami lehet nekem jó, másnak rossz.
Vajon elegendő-e a múltból csak a szépet és a jót, a jövőből csak a biztatót tudatunkban tartani, azzal a felfogással hogy a rossz, a baj úgyis jön magától?  Szarnak bajnak nincs gazdája?

A Magyar Polip

Avagy miért is "fekete seggű" a Magyar Nemzeti Gárda?
A pénz mint olyan, az áruk (termények és szolgáltatások) forgalma kapcsán jelenik meg és szerves eleme a piacnak, mint értékmérő. Ez egyben azt jelenti, hogy itt a piacon jelenik meg és halmozható fel. A felhalmozott pénz tőke. A tőke viszont az emberek befolyásolásának egyik leghatékonyabb eszköze (a hit és a fegyver mellett). A pénz ugyanis javakra, azaz jogokra (előjogokra) és vagyonra (anyagi, pénzre váltható értékek) váltható. 
Miután a pénz az emberek befolyásolásának az egyik leghatékonyabb materiális eszköze, magának a hatalomnak is eszköze. Maga a hatalom ezzel együtt ennél több, mert további hatalmai eszközök a hit és a fegyver. A hit összetartozó és vezérlő erejénél fogva közösségeket hozhat létre és irányíthat, az emberi közösségek viszont az áruk és szolgáltatások tárháza. Áru és szolgáltatás működhet pénz nélkül is, viszont pénz nem működhet áru és szolgáltatás nélkül. A materiális alapértékek tehát az áruk és szolgáltatások.
A pénz, a tőke birtoklói, a pénzáramlásokra befolyást gyakorlók (bankrendszer, tulajdonosaik, adminisztrációja és a betétesek) természetüknél fogva hit és fegyver ellenesek. Tevékenységük folyamatosan arra irányul, hogy a hiten alapuló közösségeket felbomlasszák, az önkéntes fegyveres  szervezetek kialakulását megakadályozzák, illetve ha azok létrejöttek, azokat megszüntessék. Nem véletlen az, hogy a magyarság ötszáz éve lefegyverzett, a fegyverviselés törvényileg tiltott, szemben más szabad országokkal. 
A pénz direktben nem hittel, avagy fegyverrel harcol, hanem pénzzel. A Pénzdiktatúra hatékony eszköze az úgynevezett piacgazdaság és azon belül működő úgynevezett parlamenti demokrácia. A parlamenti demokrácia szubsztanciája a törvényhozás és a törvényes viszonyok fenntartása, akár fegyver illetve hit (ideológia) fenntartásával és alkalmazásával. Ez egyébiránt a legrafináltabb, egyben totális diktatúra, melynek legfőbb jellemzője az erőszak jogának állami monopóliuma. 
A pénz birtoklói, a pénzhálózatok működtetői a törvényeken keresztül csapnak le ellenségeikre, a hitre, avagy az önkéntes fegyveres szolgálatra alapuló közösségekre.
A Magyar Gárda törvénnyel történő megszüntetése és azon alapuló üldöztetése a Pénzdiktatúra elemi érdeke, ugyanis a két befolyásolási irányzat között antagonisztikus  az ellentét. Mindez érvényes a Magyar Nemzeti Gárdára is, ugyanis a globális pénzhatalom, a Pénzdiktatúra nem engedheti meg magának azt a luxust hogy ellenálljanak neki, korlátozzák. 
A Pénzdiktatúra tartja markában - tulajdonolja - a tömegkommunikációs eszközöket, így a mainstream médiától nem is várható más, mint a Magyar Nemzeti Gárda elleni folyamatos lejáratósdi, a gárda ördögtől valóságának és halálos veszélyforrásként való felmutatása. Ehhez nincs szükség okra.  A Magyar Nemzeti Gárdát folyamatosan összefüggésbe hozzák a fasizmussal, a rasszizmussal, az úgynevezett antiszemitizmussal, a tedd az áldozatot bűnbakká aljas - és minden közösségben működő - módszerrel.  Lásd jelenleg a devizaadósok helyzetét is. A mainstream média - alig leplezetlenül - azt sugallja, hogy ők a hibásak, az okozói helyzetüknek. 
A Pénzdiktatúra a hazai lejárató tömegkommunikációban, illetve a törvényhozásban könnyen talál partnerekre, ugyanis a magyarságban az 1700-as évektől folyamatosan gyarapodnak a társadalomtól elkülönülő (!) etnikailag (is) idegen elemek. Ezt a Magyar Polipnak nevezhetjük, ugyanis ez a mára már egyértelműen a társadalom testébe szervesen beépülő hálózatnak tekinthető. E hálózat legfőbb jellemzője, ismertető jele a hungarofóbia, a magyarságtól való elkülönülés és ellenségesség, a mindenkori elnyomó hatalmakkal való kollaboráció, a magyarság elnyomásban tartása és kifosztása érdekében. 
A hungarofóbia szellemi és nem etnikai jelenség, a hungarofóbok nem csak egy etnikumhoz tartoznak, így csak a zsidósággal, a cigánysággal való azonosítása bűn. Általában cigányozni, zsidózni provokáció, gyűlöletkeltés. Ugyanúgy lehetnek nem magyar gyökerekkel (gének) és identitással rendelkező magyar ajkú Kárpát-medencei sétánykeverékek (magyar ajkú tót, sváb, szerb, román stb. ) hungarofóbok, ahogy élhetnek zsidók ( magyar zsidók, lásd például Radnóti Miklós)  és cigányok is (romungrók)  magyar identitás tudattal, avagy kettős identitás tudattal, hazafisággal a lelkükben.
A hungorofóbia etnikai alapon való kezelése tehát nem kívánatos, éppen a magyar identitás tudattal (nemzeti érzéssel) rendelkezőkkel szembeni igazságtalanság okán.
Alkalmazása, tehát hungarofób zsidó, hungarofób cigány, hungarofób magyar (áruló, ki a saját fajtája ellen való) hungarofób tót (tömeges példák), hungarofób román (tömeges példák), hungarofób ukrán (tömeges példák), hungarofób szerb (tömeges példák). Utóbbiak a a trianoni tolvajok, rablók a testvéreinket túszként tartók.
A magyarságon belüli hungarofóbok  hálózata a Magyar Polip. A Magyar Polipnak pedig a legfőbb ellensége a Magyar Nemzeti Gárda. A Magyar Polip a Habsburg, majd a Szovjet elnyomás alatt fejlődött ki, vált virulenssé, nőtt bele a magyar társadalomba. Erről szól Wass Albert háromféle magyar felosztása:

Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak

(Magyar Polip) Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

(Magyar Nemzeti Gárda és a magunkfajta) Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

(Az állampolgárság) Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.

A Magyar Polip a mindenkori elnyomó hatalmak (Török, Habsburg, Szovjet, EU-IMF ) természetes partnere, szövetségese, helytartója, helyi rezidense, képviselője.  A polipok köztünk élnek. A Szabad Demokraták Szövetsége volt a Magyar Polip (látható) vezető pártja. A polipok mai - legyengített - parlamenti megjelenési formája a LMP. Nem lehet egyszerre nemzetinek és nemzetközinek lenni. Nem lehet egyszerre két Istent szolgálni. 
Nem lehet ugyanis egyszerre két helyen - azaz kívül és belül is lenni - ahogy nem lehet baszni és szűznek is maradni egyszerre. A Magyar Polip rejtezkedő életmódot folytat, csak megnyilvánulásaiban érhető tetten. Például most is Heller Ágnes, az EU Parlamentben


Mai fekete

Posted by Picasa

2011. március 6., vasárnap

Kossuth bankó

E néven nevezzük mindazon papirpénzeket, melyeket 1848. s 49. a magyar kereskedelmi bank, a kincstár s az országos honvédelmi bizottmány kibocsátott. 
E papirpénzek a következő csoportokba oszthatók: 1. A magyar kereskedelmi bank által ércpénz-alapon kibocsátott 1 és 2 forintosok (szürke és rózsaszin), Kossuth Lajos pénzügyminiszter, Völgyi Ferenc kincstári főpénztárnok s Rögler János bank-főpénztárnok aláirásával dátum nélkül. - 2. Álladalmi pénzjegyek, melyek névszerinti értéke a közállomány által biztosíttatott, 5, 10 és 100 frt értékben, Kossuth Lajos pénzügyminiszter aláirásával, kibocsátva Budapesten 1848 szept. 1. - 3. Az országos honvédelmi bizottmány rendeletéből kibocsátott kincstári utalványok 15 és 30 kr. értékben, Völgyi Ferenc kincstári főpénztárnok aláirásával, Buda 1849 jan. 1. - 4. Kincstári utalvány Kossuth Lajos országkormányzó és Duschek Ferenc pénzügyminiszter aláirásával, 2 forint értékben (fehér papir, fekete könyvnyomdai nyomás), Magyarország koronátlan címerével, kibocsátva Budapesten 1849 jul. 1. - 5. Kincstári utalvány Kossuth Lajos országkormányzó és Szemere Bertalan miniszterelnök aláirásával 10 frt értékben (fehér papir, fekete litográfiai nyomás), Magyarország koronátlan címerével, kibocsátva Budapesten 1849 julius 1-én. E papirpénzjegy eddig csak két példányban ismeretes, egyik a magyar nemzeti muzeum, másik egy bécsi gyüjtő birtokában *U. L.* 59395 és 59398 jegyekkel. E pénzfaj nem került forgalomba, csak néhány darab jutott mutatóba egyesekhez. Aradon égették el. - 6. 1000 forintos (?) Helfert J. Sándor báró, a bécsi Numism. Zeitschr. VI-VIII. kötetében 1876, 233 dtb., Oesterreichische Münzen und Geldzeichen von den Jahren 1848 und. 49. címü cikkében irja, hogy midőn az osztrákok Duschektől az államkasszát átvették, azzal együtt öt a 1000 darabot tartalmazó csomagot is átvettek, melyekben szép kivitelü, szines, Angliában készült 1000 forintos papirpénzjegyek voltak, melyekből egy darab sem került még forgalomba. A csomagok megsemmisíttetvén, «magyar ezresek voltak - végzi Helfert - de ma már egy példány sincs belőlük». - 7. A K.-k utolsó csoportját képezik a 10 forintos, 30 és 15 krajcárosok szines alapnyomatai, minden szöveg nélkül, melyeket az Aradon működő pénzsajtó szükségből bocsátott ki kész példányok helyett a szabadságharc utolsó napjaiban. A szabadságharc ideje alatt városok, polgári és katonai hatóságok, uradalmak s egyesek is bocsátottak ki papir-szükségpénzeket, lokális, rövidebb vagy hosszabb tartamu érvénnyel, erről l. Szükségpénzek.

Kommentár: Vajon miért nyomtattak Kossuthék pénzt? Csak nem azért, mert fedezetlen pénzt mi is tudunk nyomtatni és ha mi adunk kölcsön más adósodik? Vissza tehát a nemzetnek a pénzkibocsájtás jogát! Orbán bankót!!!

Nagy harc lesz

"Nagy harc lesz, nagy cégekkel kell majd megküzdenünk, de készen állunk rá" - fogalmazott a Naplónak adott teljes oldalas interjúban Orbán Viktor. Rámutatott: az elmúlt nyolc évben "nyakig eladósodtunk", s akik ezt a helyzetet létrehozták, azoknak vállalniuk kell ezért a felelősséget.
Továbbiak ...


Kommentár: Na végre! Elvégre ... Te a barikád melyik oldalán állsz? Neked nyolc, de nekem húsz év a terminus Viktor! Sőt! 25 év. 1985-től kell vizsgálni mindent!