2010. december 31., péntek

Mélynyomorom

 
Posted by Picasa

Ez az igazság és így van jól

Posted by Picasa

Ilyen egyszerű

Hattyúdal

Lehetett volna?
"Lehetett volna, mégsem úgy lett, mert aki látta félreértett". Egy egy dalszöveg és egyben egy prófécia is. Egy látlelet,  örökösen - a birodalmak által - megosztott társadalmunkból és társadalmunkról. 
Fájdalmas az, mikor a birodalmak beleszólnak barátságokba, családokba. (Bizony mondom néktek, nem lehet egyszerre két urat szolgálni.) 
A hvg - a mainstream pénzdiktatúra harsona - a tények felsorolására törekedve Szörényi Levente Hattyúdal búcsú-koncertrjét filézi.  Sajgó fájdalommal, felróva az eseménynek a szerzőtárs, Bródy János antikatona világpolgár útitárs távolmaradását. Volt ilyenre nem kevés eset szerzőtársak között.


Barátaim! Térségünkben így volt, így van és egyenlőre így is lesz. Szívszorítóan fájdalmas és felemelően szép, ha valaki félelmeit levetkezve hazaindul, az övéihez. Levente ezt tette. Hazaért. Megvallotta, megvallja nép-nemzeti érzéseit. Patriótaságát. Magyarságát. Az is érthető, hogy a másként érző - elvágyódó - alkalmi útitárs világpolgároknak ez fájó, a tisztelet és a vonzódás homályán keresztül. Bizony nem lehet egyszerre két helyen lenni, kint és bent egyaránt, két pejlovat egy fenékkel ... Sorsát az ember nem választja. Kapja. Az írás: 

Szörényi búcsúja Kövérrel, Pozsgayval – Bródy nélkül

 Szörényi Levente és a Budapest Sportaréna közönsége is mást, jobbat érdemelt volna annál, mint amit a színpadtól visszavonuló Mester koncertje nyújtott. A nagyon várt fellépés a rajongók körében nem aratott egyértelmű sikert, az érdemi kritika pedig vagy hallgat erről a fontos eseményről, vagy udvariasan méltatja – az „életművet”.


Továbbiak ...

2010. december 30., csütörtök

Angyalok

Boldog Új Évet kívánok!




Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,
Ne csak mindig a rosszat, a rosszat.
Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg, legyen meg.

Adjon Isten minden jót, minden jót,
Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,
Sok örömet e házba, e házba,
Boldogságot hazánkba, hazánkba.

2010. december 29., szerda

Kanászélet



A felvétel Lajos papinak szól. Sárga maci dobott egy hátast a szíves párnára. Így képezi a közönséget. A Tűzoltó Zenekar szólistája tisztázza a kanászélet örömeit.

2010. december 28., kedd

Krumplispogácsa

Posted by Picasa

Mi a probléma?

A problémák nem feltétlen megoldásra várnak - van ugye olyan is, ami magát oldja meg - ki is lehet élvezni őket.
Mai élvezetes hírek:
- Tragikomédia: Mai hír, hogy az ágy alól kerítették elő a rendőrök az ötgyermekes atyát, aki nem vonult be börtönbüntetésére, mert ki akarta várni ötödik gyermeke születését. A népes rokonság állítása szerint a nyíregyházi rendőrök elektromos sokkolót alkalmaztak és félholtan húzták ki. Az atya a szállítás közben elhunyt, a mesterséges lélegeztetés és a mentők ellenére is.  A rendőrség szerint ugyan lehetne sokkolójuk, de nem telt rá és az atya természetes úton hunyt el, keringési rendellenesség következtében. 
- Kutyakomédia: Az mr1 adásában az újságíró interjúalany egy perces néma csenddel szerette volna kezdeni a megszólalását, tiltakozásul a tervezett médiatörvény ellen  A riporter  nem várta meg míg megszólal. "Nem engedték, hogy nyilvánosan hallgasson." Majd aztán máshol mégis megszólalt ez a néma levente. 

Jereváni rádió sasadi fiókja közleményei:
- Hallgatóink azt a kérdést tették fel nekünk, hogy járjunk utána, pontosan mennyi is a kétszer kettő? Három, avagy öt? Ezúton tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy szerkesztőségünkben a vélemények megoszlanak.

- Kovács Pistike levelet írt a Jereváni rádió sasadi fiókjának: Mi legyek, ha nagy leszek? Fiú, vagy lány?
Szerkesztőségünk a gyermek identitása - esetleges coming outja - érdekében szavazást hírdet.