2011. október 15., szombat

Kilobbizták

A perilleték felső határát a hírek szerint 900 ezer forintról 1,5 millió forintra tervezik emelni. Ezzel lezárva 150 ezer devizaadós kimenekülését a jelenlegi jogrend szerint garantált 65-75 %-os vagyonelkobzásból. Aki ugyanis a végrehajtás fogaskerekei közé kerül, annak a fedezetet képező vagyona 25 %-on lesz elkótyavetyélve. 
Ki lehet  az a devizahiteles, akinek 90 napos tartozás elmaradása van és kipenget perilletékre 1,5 milliót.
Ezzel a húzással a pertársaságok alakításának is keresztbe tesznek, ugyanis 100 fős pertársaságok lehetnek azok, ahol a perilleték küszön 10-20 ezer forint közé levihető, azaz megléphető a devizaadósnak.
Aljas és mocskos trükk. 

Még mindig tetszik, sőt ...

2011. október 11., kedd

EURO/HUF


Forralt bor



Emlékezem 1972 őszén ment a nagy lamentálás, hogy a forralt bor készítésénél melyik az igazi, illetve a hagyományos, a vörös, avagy a fehér. Azóta már tudom a választ. Ha hidegedik az idő olyan borból készítjük, amilyen van. :) Egy kékharisnya persze mindjárt azután hogy tisztáztuk mit is kell csinálni egy kiskanállal rögtön megkérdezhetné azt is, hogy minőségi borból illik-e ilyet? A válasz ez esetben pediglen az, hogy illeni nem illik, de lehet. Borból ismert a hosszúlépés, kevésbé ismert ám mégis létezik továbbá a félrelépés. Na ilyen a minőségi borból a forralt bor.