2011. március 31., csütörtök

Csülökpörkölt

Szőke András és a nirvána

Habsburg-szovjet üledék

Alanyi jogú fegyvertartás
A hírekbe az alkotmányozás kapcsán újra belekerültek a fegyvertartással kapcsolatos vélelmek és hiedelmek.
A lényeg egyébiránt az, hogy az elnyomó hatalomnak (adóztató) nem áll érdekében az, hogy az elnyomottak (adózó) jogaik érvényesítése, vagyonuk védelme, jövedelmeik megtartása, azaz az érdekérvényesítés dolgában megfelelő
- információval, tudással,
- eszközökkel, fegyverrel
rendelkezzenek. Ezért a korlátozás, a túlszabályozás számos formáját rakják az emberek nyakába ma is. Bizony ez a habsburg és a szovjet elnyomás visszfénye. 
Elhangzott az mr1 adásában egy olyan nézet, miszerint két féle férfi van, egyik aki szereti a fegyvert, a másik az aki irtózik tőle. Nos az utóbbi a szolga, a tolvaj, a potenciális rabszolga, az a génhibás férfiember, akinek jogai, vagyona, pénze védelmében nincs igénye a hatékony védelmi eszközökre. A szellemi rövidnadrágos, a gyermekded lelkű rabszolga, az aki mindig mástól (például az államtól, rendőrségtől, mindig egy felettes hatalomtól) várja a személye és családja védelmét. 
Hogy klasszikusakat idézzünk: "Nem lehet minden pofon mellé forgalmi rendőrt állítani." A parazita jogászkodás ( tégy egy üres szobába egy íróasztalt, másnap már ül mellette valaki és korlátozó rendeleteket hoz rád nézve) az újabb és újabb extrém példákon keresztül újabb és újabb korlátozásokat talál ki.
Az éterben szellemesen az is elhangzott, hogy egy autóhoz képest egy fegyver - az emberélet kioltására nézve - siku miku és ha ezeket a statisztikákat nézzük, úgy be kellene tiltani a személyautót is. 
Az ön -és vagyonvédelem joga, alapvető emberi jog és ehhez szervesen kapcsolódik az alanyi jogú fegyvertartás joga is. 
Ja és hogy ki féljen a fegyvertől? Féljen az, akinek oka van. Féljen az, aki más jogát, vagyonát, pénzét veszélyezteti. 

2011. március 30., szerda

Rahó

1979-ben költöztünk a Rahó utcába itt Sasadon, Budapest XI. kerületébe. Azóta a személyi igazolványomban ez az utcanév szerepel. Súlyosan ott hordom családnevem mellet és mikor be kell diktálnom, elsőre egyiket sem értik. ( Sokáig én sem. Mert a csalládnév észt eredetű, az utcanév meg hát .. ö ... talán ruszin? Mondjuk a rahó szónak ma sem tudom értelmét, mert a tilk szó az cseppet jelent, észt nyelven.)
Egy idő után megtudtam, hogy a trianoni diktátum után Budapest polgárai Budapesten utcákat neveztek el az elszakított területek településeiről is. No nem  volt - és ma sincs -Budapesten annyi utca, ahány települést elcsatoltak így el is gondolkodtam milyen szempontok alapján válogattak. 
Egészen a mai napig nem láttam Rahót, bár van egy fogadalmunk Brinkács Stefán cimborámmal, hogy mindaddig nem halunk meg, amíg le nem bonyolítjuk Rahó, a kisbalta párbajfaragásunkat, miszerint három óra leforgása alatt egy fenyőtömböt úgy kell megfaragjunk csak kisbalta használatával, hogy az szobrát adja a másikunknak. Mindketten ugyanis komoly vonzalmat érzünk a kézreálló kisbalták iránt (is). Ki tudja honnan ez a perverzió? ( "Hvalánya rotiku, bottyá rozderú." Ruszin marketing. :) ) 
Ma addig bóklásztam itt az Interneten, míg csak rábukkantam Rahó egy weboldalráa. Mondanom sem kell hogy a képek, no meg a történelem az, ami elsőként vonzott.
Röviden összegzem is benyomásomat, családi hagyományaimat kölcsön kérve, Tilk nagyapámtól, ki a térségben teljesített rövid időre határvadászi szolgálatot a múlt század negyvenes éveiben, igaz Máramarosszigeten, de ugye innen nézve a két település egy köpésre van csak egymástól. Szóval a papa azt mondta talán negyvenvalahányban: "Azok a magyarok, nem ezek a magyarok." (Mondjuk ez is elgondolkodtatóan komikus, mert Tilk nagyapám meg származására nézve sváb, horvát keverék volt, és ugye magyarként vizslathatott ruszinokat, hogy azok mennyire magyarok Majd ugye éles szemmel megállapította, hogy ez a két magyar bizony nem igen hajadzik egymásra.)
Szóval az illúziók halála, a valósággal való szembesülés. Nem is tudom mi a jobb, ha az embernek vannak illúziói, avagy ha nincsenek.  Íme.



Krumplis-káposztás

2011. március 28., hétfő

Nosztalgia - Dinnyés József - Mit fúj a szél


A hírek szerint úgy tűnik megszületett az alku, a magyar kormány és a globális pénzhatalom között. Tízezer magyar család kerül(het) kilakoltatásra a banki tartozás miatt. Devizaadós jogcímen. Indul a földönfutóvá tételünk, hiszen - bármilyen jogcímen - akit erőszakkal otthonából kitesznek, az földönfutó. Tízezer magyar család, az egy tyumen! Az ősök forognak sírjaikban. Gyarmatosítóéknál ez nem ügy, így telepítették be az Új Világot és Ausztráliát. De nálunk? Emberek! Magyarok! Tízezrünknek nem lesz hova hazamenni!!! Ez nem busz, vagy vasúti baleset! Ez nemzeti katasztrófa!!! A Dac Napja!

Between heaven and her

2011. március 27., vasárnap

A provokátor

Lássátok barátaim, hogy működik e fortélyos-félelmen alapuló világunk. Álljanak itt egy tőről metszett hungarofób amerikás pulitzerfattyú sorai, mely nekünk üzen, a honnan is?
"Tudjátok mi lesz veletek, kedves feleim? Mentek a levesbe. A butaságnak ez a mértéke nem tolerálható a mai világban. A XXI. században, abban a modern korban, ahol az iPad és a mobiltelefon révén élőben nézheted reggeli közben a líbiai forradalmat, Ti a kőkorszak felé haladtok, ahol hamarosan a barlang falára fogtok rajzolni. Eltűritek, hogy elmebetegek határozzák meg a közbeszédet, hogy ők irányítsák az országot, tanítsák a népet, az új nemzedéket, és csodálkoztok, hogy nincs mit enni, hogy lassan a gyűjtögető vadászó-halászó életmód felé haladtok, hogy alig várjátok, hogy feltalálja valaki a biciklit, miközben a világ hangsebességet közelítő vonatokon robog. De megvéditek magatokat azoktól, akik ezeket a járműveket használják, mert Ti büszke magyar emberek vagytok, magyarságotok külön érték, önmagáért való, mindenekfelett álló szentség, és ragaszkodtok a fakerekű biciklihez."  További sorai a tőrölmetszett hungarofób pulitzer fattyúnak 
Bizony-bizony, a világ hangsebességet közelítő vonatáról üzen nekünk, kőkorszaki szakiknak, akik hamarosan barlangrajzokkal ékeskedhetünk. Nómen est ómen: Amerikai Népszava. Ideje lenne már bevezetni a vízumkényszert ezekre az amerikás hungarofób pulitzerfattyakra, provokátorokra. Tudni érdemes hogy az USA az interneten "terrorista szűrő hálót" feszít ki, melyen nick neveken provokátorok ülnek a csomópontokban és a feladatuk az, hogy kiugrassák a bokorból az USA ellenes személyeket és felmérjék azok internetes befolyását. Így már világos a kép ugye? Ő és ők, korunk spionjai. 

Hurkakolbász tócsnival

Doboz

Posted by Picasa