2010. június 24., csütörtök

Visszaszámlálás Mogyoróska: Boszorkány



"A kultúránk az amit teszünk és amire gondolunk." /Tudomisén?/ Kultúrából és igazságból mindenkor számos van. Csak ki az, aki megszámlálja?
Egy gyûlölettel teli világban sem szabad lemondanunk a reményről. Egy haraggal teli világban sem szabad lemondanunk a békességről. Egy kétségbeeséssel teli világban sem szabad lemondanunk az álmainkról. Egy bizalmatlansággal teli világban sem szabad lemondanunk arról, hogy higgyünk egymásban.
Michael Jackson

Megjelent az Arany Tarsoly 4-7 éves gyermekeknek szóló ábécés könyve

Első magyar ábécés könyvem latin betűkkel és rovással címmel


A szép magyar beszéd tanítására, a szókincs fejlesztésére már kicsi  korban is nagy figyelmet kell fordítani. Az írás tanulása későbbi feladat, de játékos formában a kicsik már maguk is ismerkednek a betűkkel. Ebben a folyamatban kívánunk segítségükre lenni kis kötetünkkel. Igazából ez egy rajzkönyv, melyet a szülői segítség csak még hasznosabbá tehet, de a kezdőbetűket magukban rejtő képek tudat alatt önképzésre is serkentik a kicsiket. A latin abécé képi megjelenése mellett párhuzamosan a rovásjeleket is megtanulják. Ez azért nagyon fontos, mert a rovásírás a világ legelső írásrendszerei közé tartozik, őseinkkel együtt itt a Kárpát-medencében született. Legalább 8 000 éves, hiszen ebből a korból már kialakult megjelenési formát igazoló leleteink vannak. Friedrich Klára sok éves rovástanítása igazolta, hogy a rovásírás fejleszti az intelligenciát, azaz az értelmességet, a képzelőerőt, és a gyermek ismereteit, személyiségét egyaránt gazdagítja.
Segítsük hát gyermekeinket visszatalálni az ősi gyökereinkhez, melyhez az édesanya óvó, féltő karjai után második lépésként, az édes anyanyelv jelentheti a legbiztosabb fogódzkodót!

A kötet ára: 850 forint.
Megrendelhető a 06/30-680-2429-es telefonszámon

2010. június 23., szerda

Antioxidáns szint mérése

Igen mérhető!!

A tudósok világszerte egy vadonatúj találmányról beszélnek, amely rövidesen megváltoztatja, mit gondolnak az emberek az antioxidánsokról és az egészségről. Az antioxidánsok jelentik a sejtjeinket folyamatosan támadó szabad gyökök elleni védelem első vonalát. Az utóbbi 20 évben több mint 30 000 tudományos munka született a szabad gyökökről és az antioxidánsokról.

Antitoxidánsok és mérésük
Miért érdemes mérni? Az antioxidánsszint-mérés kiváló állapotfelmérő módszer, amely akár az évenként javasolt kivizsgálási listába is felvehető. Korán jelzi, ha szervezetünk kimerült, kifogyott antioxidáns-tartalékaiból, ezáltal lehetőséget nyújt a korai beavatkozásra. Kezdetben az antioxidánsok hiányának nincsenek tünetei, vagy jellegtelenek: gyakori levertség, fáradékonyság, bizonytalan panaszok, amelyek hátterében nem találnak semmilyen elváltozást.

Antioxidáns-mérés

Az elmúlt évek kutatásainak egyik forradalmi újítása, hogy egyszerű módszerekkel mérhetővé vált a szervezet antioxidáns-ellátottsága. A kutatók többféle módszert is kidolgoztak, ezek egyike egy speciális Scannernek, amelyet a tenyér bőre felett elhúzva megismerhető az antioxidáns-kapacitás.

Egy másik eljárás egyetlen csepp vérből, laboratóriumi módszerrel és pontossággal méri a szervezet redoxpotenciálját: minél magasabb, annál alacsonyabb a sejtvédő antioxidáns-szint, vagyis annál nagyobb a szervezetben az úgynevezett oxidatív stressz.

A mérés nagyon egyszerű: egyetlen apró tűszúrást kell csupán elviselni, a kicseppenő vért egy apró üvegkapillárisban felfogják, majd a műszer 60 másodperc alatt megméri az oxidatív stressz szintjét, amelyet számértékkel, mV-ban kifejezve ad meg, s egy színes skálán ábrázolva látványosan is megjelenít. Ez a módszer a jelenlegi ismeretek alapján a legpontosabban mutatja a szabad gyökök okozta oxidatív stressz fokát.

Az alábbi esetekben javasolt az antioxidánsszint-mérés:

• állapotfelmérés

• krónikus fáradtság, bizonytalan panaszok, általános gyengeség

• visszatérő fertőzések, immunrendszeri problémák

• daganatos betegségek

• emésztési panaszok

• depresszió, magas stressz, feszültség, koncentrációs zavarok

• bőrproblémák, hajhullás, körömgyengeség

• menopausa, klimax

• magas vérnyomás, érelmeszesedés

• kórházi utókezelés

• aktív sport, versenysport

Nyílt levél Barátaimnak!

Egészség ügyben

Már nem is emlékezem rá, mikor írtam levelet neked. Az e-mail nem levél, hiszen ha sürgős közlendőm van küldhetek SMS-t (ha direktben nem akarlak zavarni) avagy fogom a mobilt és elmondom.

Komoly mondandóm van számodra. Ezért is választottam ezt a közlési formát. Egyben bizakodom komolyan veszed így el is olvasod soraimat. Szánsz rám ennyi időt. Ismered életminőségemet, társadalmi státusomat. Rokkantnyugdíj havi 52 ezerrel, súlyos szív –és cukorbetegségem és ami ezzel jár, mozgáskorlátozottságom.  Ezek a körülmények nem irigylésre méltók, hogy úgy ne mondjam nem példaértékű életvitelt sejtetnek.Ezzel együtt, avagy ennek ellenére számos olyan körülményem van, amelyek éppen az ellenkezőjére példák. Mondandóm szempontjából csak annyiban lényeges körülmények ezek, hogy összefüggésben van azzal, amiről üzennék, ez pedig az egészség.

Te ugye
-         nem vagy cukorbeteg,
-         nem vagy szívbeteg,
-         nem vagy depressziós,
de hidd el, „jó úton jársz” te is ebbe az irányba, hiszen te sem tudod kiiktatni a megélhetés, azaz a pénzkereset érdekében kifejtendő intenzív munkát az életedből.  Pestiesen szólva a megélhetés forszírozását.

Utólag okos az ember, mondja a szólás és valóban. Ha húsz évvel ezelőtt 1990-ben lettem volna mindazon ismeretek és tapasztalatok birtokában, tudatában, amelyben most, nagy valószínűséggel nem lennék ebben az egészségi állapotban ( sem társadalmi státusban.) Az is igaz, amit elvesz a Teremtő, azért ad is cserébe. Ebben az egészségi állapotomban, életminőségemben volt időm megfigyelni jelenségeket és felismerni összefüggéseket. Ezekről a felismerésekről szeretnék ilyen módon hozzád szólni, egyszerűen, egyenesen egyben kérni is valamit.

Legjobb ismereteim szerint a megélhetésnek, a túlélésnek így az életminőségnek is a legfőbb összetevői, feltételei
-         egészség,
-         jogok,
-         vagyon,
-         pénz.

Tudjuk, mindegyik fontos és azt is hogy mindegyikért lehet tenni, azaz tehetünk magunkért, családunkért, szeretteinkért, hazánkért valamit. Még a legelesettebb állapotban is.  Én be kell lássam, hogy a jogok ( diplomák, állások, társadalmi elismertség azaz díjak stb.), a vagyon (ingatlanok, autók, megtakarítások) valamint a pénzszerzés (napi megélhetés, szórakozás, utazás, üdülés stb.) én – ahogy oly sokan közülünk – az egészségemet tettem kockára. Ez utólag visszatekintve erőn felül felvállalt – belső kontroll nélküli, avagy éppen hogy annak elnyomásával – cselekvésekben nyilvánult meg. Úgy mondjuk hogy két végén égettem a gyertyát. De miért is? Mert nem vettem komolyan a hosszú távú dolgokat. Míg egészséges voltam és terhelhető, azt vélelmeztem, ez mindig így marad.

Cukorbetegség

Cukorbeteg azért lettem – inzulinos – mert egyfelől „hajlamom” is volt rá örökletesen, hiszen rosszuk tűröm a stresszt. Tudhattam például hogy anyám tablettás cukorbeteg lett. Azt viszont nem tudtam, hogy a stressz, az erőn felüli megterhelés egyenes útja a cukorbeteggé válásnak. Ezt persze nem csak én nem tudtam, hanem nemzedékem tömegei sem. Nem tulajdonítottam jelentőséget a cukorszintem mérésének. A stressz és a cukorbetegség közötti szoros összefüggésnek.
Neked azt üzenem, hogy a cukorbetegség a stressz hatására alattomosan alakul ki, 5-15 év alatt. (Nálam 1993-1998 között alakult ki, amikor 5 ezer bérlakás eladását irányítottam és elszámolási perbe keveredtem Sopron városával és 8 éven át lebegett a fejem felett a 2-8 év mint büntetési tétel. Nekem lett igazam és cukorbetegségem. ) És mire észreveszed, pestiesen szólva már annyi meg egy bambi, ugyanis a tudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, csak kezelhető és sejtésem szerint egy tizest le is vesz az élettartamunkból. ( Jó, mondhatod viccesen, mint Iván Kuznyecov, hogy élet ez? Ám tegyük hozzá, hogy bármilyen élet más minőség, mint a nemlét.)

Első üzenetem tehát az, hogy vedd nagyon komolyan a stressz okozta cukorbetegség kialakulásának a veszélyét. Ennek érdekében pedig azt teheted, hogy megméreted legalább negyedévente a cukorszintedet. Azaz nem csak akkor, amikor már gyanús jelek vannak! Én is megmérem neked, ha találkozunk és kéred, mert sajnos van cukormérő készülékem.

Magas vérnyomás

Magas, avagy ingadozó vérnyomásúnak lényegében születtem. Azaz anyámtól örököltem azt a hajlamot, hogy idegrendszerem érzékeny a környezeti behatásokra. Anyám ezt különösképp – most el is álmélkodom - oroszul idézte nekem, mégpedig: „Bugy gatóv, szigdá gatóv!” magyarul légy kész, mindig kész. Mára nyilvánvaló számomra, hogy ez a nagy eurázsiai puszta minimum tízezer éves üzenete, ahonnan anyám a kún őseitől örökölte ezt a „mentalitást” hiszen a történelemből jól tudjuk, hogy a lovas íjászok bárkit bármikor „meglephettek” és bármily különös a puszta az, akármekkora is ahol nem lehet elbújni.  (Avarok, Honfoglaló magyarok, Kunok (jászok), Mongol-tatárok, Törökök, Kozákok, Szovjetek … akik csak megleptek, megleptek … ).
Ennek kapcsán  jelzem, hogy akasztott ember házában kötélről beszélni stresszelő hatású. Azaz az ilyen hajlam még rátesz egy lapáttal éppen a vérnyomás ingadozás és magas vérnyomás megléte, avagy kialakulása kapcsán.
Én például miután 1998-ban nem ismert rosszullét fogott el, ellendolgozatot írtam a dokiknak, hogy nekem nincs is magas vérnyomásom, mert én csak olyan fazon vagyok, aki az átlagnál érzékenyebb és csak az izgalom hatására szalad fel, ami ugye normális. Excel táblázatba rendezetten  mérés sorozattal bizonyítani is igyekeztem számukra ezt a meggyőződésemet, mellesleg amit az motivált, hogy nincs olyan vérnyomás csökkentő, amelyre ne lenne ráírva hogy csökkentheti a nemi potenciált. No itt sem én nyertem, ugyanis rám akasztották a holtert – mert jól vitatkoztam - és monitoringgal bebizonyították nekem az ellenkezőjét. Ez 1998-ban történt. Ennek ellenére sem szedtem be a vérnyomáscsökkentőket, csak a Rendkívüli Eseményeket követően kényszerültem rá.
Második üzenetem az, hogy méresd a vérnyomásodat negyedévente legalább egyszer. Én is megmérem neked, ha találkozunk és kéred, mert sajnos van vérnyomásmérő készülékem.

Szívinfarktus

Egy kedves cimborától hallottam a poént egy közös ismerőssel kapcsolatosan aki orbáncot kapott és panaszkodott a tünetekre, amit a huncut debreceni civis kurázsi így reagált le: Hát komám, neked is egy buta betegséged van, mert orbáncot a disznók kapnak. Rendes magyar ember infarktust kap.
Így is van. A családjáért felelősség –és kötelességtudattal rendelkező férfiember, aki a megélhetési felelősnek tarja magát, őszinte kék szemekkel menetel az infarktusa irányába. A stressz ugyanis kis hazánkban kivédhetetlen, maximum másra áthárítható, azaz izguljon a másik svédcsavarral. De ki ez a más? A feleségünk? No aki az ilyet sportszerűen műveli, az házasságból házasságba vándorol. Mert a nő alapelvárása a család és a gyerek érdekében a megélhetéshez valók előteremtése és ezt okkal joggal a párjától várja, ugyanis a család összetartása, a gyereknevelés önmagában legalább akkora odafigyelést és teljesítményt igényel mint a napi szükséges előteremtése.
Tény, hogy az 1989-es gengszterváltás ( cseberből vederbe) már eddig is mintegy 600 ezer magyar férfiember életének egy részét követelte. ( Idő előtti halálát.) A megélhetés bizonytalanságának ez egyenes  következménye. No ez nem csak nálunk volt így, hanem a teljes Keleti Blokkban. Ukránoknál még nagyobb a baj. Kérdés az, ezért felelőssé tehető-e bárki valamikor? A gengszterváltásnak ugyanis élő erőben legalább akkora vesztesége volt, mint a második világháborúnak nemzetünkre nézve. Roppant egyszerű egyébiránt a képlet: Jogainkból, vagyonunkból, pénzünkből módszeresen ki lettünk forgatva. (Ne feledd, a munkahelyhez való jogot, ami az átkosban csak megvolt, minden más jogfosztottsággal szemben. Ha lenne választási lehetőségem, én ma a stabil munkahelyet - megélhetést - választanám a munkahelyi bizonytalanság, a szólásszabadság és az utazási szabadsággal szemben. Jó pénzért, a megélhetés biztonságáért én tartanám a pofám és a seggemen maradnék. Ám erre nekem, nekünk – mármint a választásra – esélyünk sem volt, hiszen a rendszereket, amelyekben élünk 500 éve már nem mi alakítjuk a púpunkra, hanem azokat a nyakunkra teszik, ránk eresztik, ránk kényszerítik. Szocialista embertipust, majd fogyasztót faragnak belőlünk.)
Magyarország dobogós a szív –és érrendszeri betegségekben. A fentiek okán. És ne feledd te sem vagy kivétel. A vezető - idő előtti - halál okok a szívinfarktus (ebben halt meg anyám 64 évesen) valamint a szívelégtelenség, azaz a koszorúér elmeszesedés, ebben halt meg apám 67 évesen).
Harmadik üzenetem: Mind a szívinfarktus, mind a szívelégtelenség bekövetkezése mérsékelhető, meg is előzhető. Nem kötelező megtapasztalni – ahogy én és szüleim – sem a szívinfarktust sem a szívelégtelenséget. Nekem speciel mázlim volt mindkettő első körös túlélésében, ám erre alapozni senkit, téged főleg nem bátorítok. A kimenekülés, elkerülés kulcsa az egészségtudatosság. A ráfigyelés. 

Fordulóponthoz értem!

Már nem csak a vérnyomásomat és a cukorszintemet kell mérjem – a kezelések hatásossága, az életminőségem romjai megtartásának érdekében – hanem az antioxidáns szintemet is. Mert ma már ez is mérhető. 
Tegnap megmértük az enyémet is. (Összehasonlításul – osztályzásos rendben - a családtagokkal, míg az enyém egy nagy büdös egyes, addig Eszter menyemé ötös, Páromé hármas, sógornőmé három alá, vagy inkább kettes. )
A tartósan alacsony antioxidáns szint, bizony egyenes és kikövezett út mind a szív és érrendszeri eseményekre, mind a rákra. És erre nem elegendő magyarázat, azaz ok a dohányzás, ami ugye nálam szenvedélybetegségem okán – nevezzük csak érzékenységnek – fennforog.

Úgy látom a kapitalizmusban érvényesül a hulljon a férgese elv. A betegség megelőzés nem feltétlen társadalmi ügy. Végül is minek is sok haszontalan, dologtalan, kenyérpusztító ugye? Ha nem ügyelsz kihullasz a rostán és csak a család, a barátok sírnak utánad.  Ehhez ma már elég megbetegedni.

A sztory

Bekerült a látóterembe egy mérőkészülék. Lényegében ez egy készülék, ami könnyen és gyorsan – egy perc alatt – méri az embernek az antioxidáns szintjét. Az antioxidáns szint hasonló paraméter, állapotjelző, mint a vérnyomás, cukorszint, (koleszterinszint) amelyekre érdemes odafigyelnünk, a gyógyíthatatlan cukorbetegség, illetve a szív –és érrendszeri események kialakulása ( mert azok garantáltak a stressz miatt)  megelőzése okán.
A vitaminok – így a magyar vonatkozású C-vitamin – jelentőségére nézve nincsenek kételyeink. Ezek ma már a hivatalos gyógyászatba is bekerültek. Az úgynevezett táplálék kiegészítők dolgában annál inkább, ugyanis a gyártók versenyében a reklámból fakadóan az „átverések” folyamatosan napirenden vannak és ember legyen aki eligazodik ebben a dzsungelben. A tenyészállat szintű férfiizomzat kifejlesztők, az egyéni edzők pedig ma már nap mint nap bizonyítják egyes táplálék kiegészítők hatékonyságát. 
No a sztory az, hogy kifejlesztettek teháűt egy mérő készüléket, amely gyorsan és biztonsággal – tudományosan kísérletekkel is igazoltan – méri ez egyén antioxidáns szintjét, mely szoros és szignifikáns összefüggést mutat a szervezet immun rendszerével, lényegében a védettségével. Ez is tudományosan igazolt tény. Ez a védettségi szint, gyógyszerekkel és táplálék kiegészítőkkel is javítható. Ez is igazolt tény. Számomra  ez kicsit olyan, mint a biztosítás, azaz preventív tevékenységgel a káresemény kompenzálható.  LÉnyeg ugye, hogy mérés alapján eldönthető, mi a teendő a védettség fenntartásához. Akinek ugye 5-ös szintű – mint Eszterünk – az antioxidáns szintje, a védettsége annak az a dolga, hogy lehetőleg sokat ne változtasson a meglévő táplálkozási szokásain és életmódján. Ne tanuljon új kunsztokat.
Akinek meg olyan furkó szintű az antioxidáns szinte mint az enyém, az - ha csak nem kifejezetten az a célja, hogy lerövidítse az élettartamát – hogy utánajárjon, miként lehetne ez másként.

No ennek a készüléknek a biofotonikus szkennernek a története az, hogy a kifejlesztők, miután rájöttek mit tudnak mérni és azt tömegesen is tudják, egy kis pénz után néztek. Nem bűn az manapság ugye?  Utánanéztek hát itt a „csodaszerek”, a táplálék kiegészítők piacán, hogy vajon azok mennyiben hatásosak, azaz milyen hatással vannak az emberi szervezet antioxidáns szintjére, ezáltal a védettségre a civilizációs ártalmakkal (a stresszel) szemben.

A mikrohullámú sütő fizikai működési elve is kutatás eredménye, és nem az volt az eredeti cél ami lett. Sütni ugyan nem jó, de a mélyhűtőből kivett táplálék gyors felolvasztására annál inkább. A mélyhűtő és a mikrohullámú sütő mára életminőségünk alapösszetevő készülékei.  Vagy itt van a viagra, ami eredetileg szívgyógyszernek készült, hogy csak az utóbbi évtizedek hasznos tudományos „tévedéseit” említsem.

A biofotonikus szkenerrel végzett mérések alapján meg is állapították egyes táplálék kiegészítők hatékonyságát, majd ezekből kiválasztották az általuk mért leghatásosabbakat, ezt követően pedig mindezt franchise rendszerbe szervezték és MLM rendszerben kezdték a terjesztését. Lám, ezek amerikaiak. Ezek nem keresik a pénzt, mint mi magyarok, nem is szerzik mint a német, hanem csinálják. Ők nem gyógyítani akarnak ezzel, hanem pénzt csinálni. Persze a cukormáz az MLM motiválásnál a „jó akarat”, ám ez természetesen társul azzal hogy szigorúan beszedik a zsetont, mert szerintük az egészség is ér valamit és amit annak érdekében szolgáltatnak azt ki kell fizetni. A mi hagyományos gyógyító képünkkel elvárásunkkal ez ellentétesen. ( Józyef Attila: "Ki ingyen is adott szerettem érte ...") Nyilván ez is egy nézőpont – amit érvényesíteni is tudnak – így nem véletlen az, hogy az USA-ban több mint 50 millió ember van egészségügyi alapellátás nélkül, a hadd hulljon a férgese elv alapján. Ezeket a jelenségeket „tudósítóink” természetesen finoman kerülik a hírekben. Nem tematizálják, hiszen őket gazdáik fizetik és azok nem mi vagyunk.
A lényeg az, hogy én ehhez a készülékhez hozzá szeretnék férni mert kontrollálni szeretném a PHARMANEX által forgalmazott táplálék kiegészítőt, melytől azt várom, hogy a furkó antioxidáns szintemet megemeli. Majd, ha megemeli és megfelelő szinten tartja, úgy önvédelemből szedni kívánom – és ehhez megteremtem a feltételeket, például nem veszélytelenül megkísérlem a cigarettáról a leszokást ami költségben azonos -  a táplálék kiegészítőt. Ám miután én jelenleg a férgese kategóriában vagyok – nem tudom finanszírozni -  ehhez kérem a te segítségedet is.

Nekem most a havi 25 ezer forint a készítményre – és a jelzések szerint minimum 3 hónapi szedésére  – nem áll rendelkezésemre. Így téged kapacitállak szponzoromként erre a három hónapos kísérletemre.  (Mint a jó orvosok, akik maguknak adták be a készítményeiket, avagy Széchenyi, aki az általa építtetett Lánchíd alá állt.)
Személyesen szeretnék ugyanis meggyőződni az antioxidáns szint emelésének lehetőségéről mint az „állatorvosi beteg ló”. 

Téged arra kérlek,  kövesd nyomon kísérletemet és első lépcsőben szponzorálj, olyan összeggel, ami nem vág a földhöz és erre a kísérletre rászánnál. (1-25 ezer forint között). Én garantálom, hogy azt megeszem, mint állatorvosi ló. J

További kéréseim:
  1. Te is méresd meg az antioxidáns szintedet, már csak kíváncsiságból.Ezt én megszervezem.
  2. Ha úgy véled beszállnál a kísérletbe - mert neked is indokoltnak látszik - úgy te is fogyaszd legalább három hónapig azt a  táplálék kiegészítőt, amit én.
  3. Ha hatásosnak bizonyulna a dolog, úgy gondold végig módodban áll-e az egészségmegőrzés ezen technikájának a terjesztésében való részvétel. Ebből ugyanis üzletet is csináltak, ami nekem az MLM rendszer testidegensége miatt nagyon nem szimpatikus, ám mint tudjuk ma már, majd mindennek ára lett.

Szeretettel

Tilk László Géza
Tlg (Öcsi, Géza)