2009. december 19., szombat

Subscribe - Contradictions EP


Subscribe tíz év alatt összerakott magának egy olyan karriert, amit Magyarországon, angol nyelven, metálzenében még senki nem tudott: teltházas fővárosi és vidéki koncertek, igazi, masszív rajongótábor. Talán a Freshfabrik volt ennek a közelében korábban, de ők elcsúsztak később. Nem tudom biztosan, hogy a Subscribe is el fog-e, de az tuti, hogy mivel ők barátok (és tényleg, ez nem vicc, látszik, de erről később), így az biztosan megmarad, ami nekik öröm, ha meg közben csinálnak jó lemezeket, koncerteket, akkor nekünk is jó. Mindez a most megjelent jubileumi DVD-n is elhangzik, de nem csak képes anyag van a csomagban.
Továbbiak a  Lángoló gitárokon




További dalok az új albumról itt!!

Köszöntő

2009. december 18., péntek

Ingatlanmikulások - Pénzügyminisztérium 1:0



Mit is jelent egy fél (avagy egy) tucat ingatlanmikulás határozott kiállása? Ugye?
Hatalmas figyelemmel várjuk a fejleményeket... most aztán igencsak.

Nosztalgia, Nekem a Balaton

Kik és mit akarnak az Ingatlanmikulások?


Álhírek, szalagcímekben:
Percről percre.
Blikk1' : Mi a baj az Ingatlanmikulásokkal, akik ingyen ebédet osztottak? Hogy mégis van ingyenebéd?
Blikk2' : Az Ingatlanmikulások elették az ingyenebédet a hajléktalanok elől? Vagy mégse?
Blikk3' : Elkószált Mikulások a Pénzügyminisztériumnál?
Blikk4' : Hova tűnt az Ingatlanmikulások puttonya és a hócipője?
Blikk5' : Tele lett az Ingatlanmikulások Hócipője. Se a jobb, se a bal nem kell nekik. Egyiksem.
Blikk6' : Ingtalanmikulások kószálnak a városban és a minisztériumok környékén ólálkodnak. Állítólag új hócipőket kutatnak, mert a régi az tele lett. Vigyázat! Ingyenkonyhákon is feltűnnek!
Blikk7' : Az Ingatlanmikulások bebizonyították, hogy igenis van ingyen ebéd. Mi különbözteti meg az Ingatlanmikulást az Ingómikulástól?
Blikk8' : Az Ingómikulások csatlakoztak az Ingatlanmikulásokhoz és az ingyen ebéd mellé ingyen italt is követelnek petíciójukban.
Blikk9: Él a mikulásszolidaritás! Ingatlanmikulások ingyen ebédet osztottak az Ingómikulásoknak.
Blikk10' : Ki lehet Ingatlanmikulás? Mindegyik mikulás, vagy Egyiksem? Lehet-e párttag aki Ingatlanmikulás? Bárki lehet bármilyen mikulás?
Blikk11' : Ki a komolyabb mikulás? Az Ingatlanmikulás, az Ingómikulás, vagy a Nyárimikulás?
Blikk12' : Akkor most az Ingatlanmikulások nyári mikulások vagy téliek, ha nem December 6.-án lépnek fel, hanem December 11-én? Milyen mikulás az amelyik késében van? Szökésben vannak?
Blikk13: Mit akarnak az Ingatlanmikulások?

Megtalálták a választ, egy MTI Hírben

Csali mese: Az Ingatlanmikulás hócipője
Hol volt hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy Béla a sok békés Béla között. Ez a Béla gondolt egyet, hogy ő bizony felcsap Ingatlanmikulásnak, nem lesz ő már olyan békés Béla mint a többi.   Igen ám, de ez az Ingatlanmikulás nem rénszarvasszánnal közlekedett - ahogy az igazi - hanem hócipőben. Történt egyszer, hogy tele lett mindkét hócipője. Fogta magát hát és elment a minisztáriumokba, ajándékot  és virgácsot vitt magával. A minisztériumokban ilyet bizony még nem láttak. Csodálkoztak is rajta. Hivatlan, és ráadásul Ingatlanmikulás? Na ezt az esetet jól megírták még az újságok is, bemutatta a tévé. Majdnem olyan  meglepő és mulatságos volt, mint a Rátóti Legényanya.
Telt múlt az idő. És az Ingatlanmikulás megint gondolt egyet. Ő már komolyan veszi ezt a minisztériumokba járást. Újra elment. Megint csak néztek nagyon - hogy az Ingatlanmikulás visszatért - pedig ők már azt hitték ez is olyan, mint a budai kutyavásár -  és megint csak bekerült az újságokba, meg a tévébe.
Telt múlt az idő és az Ingatlanmikulás  bizony - mert három a magyar igazság és Ludas Matyi is ugye - harmadjára is csak elment a minisztériumokba. (Már nagyon tele volt a hócipője. Oly annyira, hogy nem kellett neki sem a bal, sem a jobb. Egyiksem. Na erre a gondolatra még pártot is alapított.)  Megint csak nézték, csodálkoztak és megint csak bekerült az újságokba és a tévébe. Senki sem tudta, hogy ezek az Ingatlanmikulás - na és a továbbiak egy féltucatnyian -  miért járnak oda, ahova nem hívják őket.
De lám.  Harmadjára megtörtént a csoda. A Pénzügyminisztérium képviselője - a tévéképernyőn is jól láthatóan - megigérte az Ingatlanmikulásoknak, hogy hívni fogják őket. Na ennek örömére az Ingatlanmikulások meg is hívták ebédre az Ingómikulásokat. Mert létezik még a mikulásszolidaritás.
Na mi ebből a tanúlság gyerekek? 
Addig jár az Ingatlanmikulásság a minisztériumok elé, míg meg nem igérik, hogy hívni fogják. /És vajon mit visz a puttonyában?/