2010. április 16., péntek

Marad az EVA

A Fidesz megtartja az evát és az ekhót (A cikket itt találod az [origo]-ban)
A Fidesz nem törli el az evát, az ekhót és az őstermelői adózás lehetőségét - közölte a kormányzásra készülő párt szóvivője, Szijjártó Péter. A Fidesz egy MSZP-s sajtótájékoztatóra reagált, azt a korábbi ígéretét is megismételve, hogy csökkenteni fogja az adókat, és egyszerűsíti az adórendszert.

A Fidesz egyszerűsíti az adórendszert, de nem úgy, hogy eltörli az evát, az ekhót és az őstermelői adózás lehetőségét - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A választásokon győztes párt megismételte korábbi, adócsökkentésre vonatkozó ígéretét is.

Szijjártó közleménye szerint a válságból úgy tud kilábalni Magyarország, ha beindul a gazdasági növekedés, és új munkahelyek jönnek létre, "de ilyen magas adók és ilyen bonyolult adórendszer mellett nem jönnek létre új munkahelyek". Ezzel indokolja a párt a mielőbbi adócsökkentést és adórendszer-egyszerűsítést.
Az eva és ekho megtartásáról szóló közleményt egy pénteki MSZP-s sajtótájékoztató cáfolataként adták ki, "rágalomhadjáratnak" nevezve azt. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője délelőtt arról beszélt, hogy a Fidesz az eva, az ekho és az őstermelői adózás megszüntetésére készül, valamint eltörölné az adójóváírást, és bevezetné a tételes egészségügyi hozzájárulást.

Kommentár: Hajrá Magyarország!


Török Gábor elemez 2010.04.16

140. Hová mentek a szavazók?
Többször beszéltem már arról, hogy a 2010-es választás egyik legfontosabb újdonságát a választói illékonyság radikális megnövekedése jelentette, ami különösen egy olyan időszak után lehet feltűnő, amikor szinte befagyott a magyar pártrendszer. Éppen itt az ideje tehát, hogy konkrét adatokkal is alátámasszuk ezt az állítást, feltéve azt a kérdést is, hogy vajon honnan merre vándorolhattak a szavazók.
Továbbiak ...

Sárga lap a Bajnoknak?

A pofátlanság csimborasszója: Who the Fuck is Alice?

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Joint Venture Szövetség (JVSZ) és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) április elsején – de nem tréfának szánva – tették közé elképzeléseiket
Kommentár: Az USA az öszödi böszmeséget ezerszeresen meghaladva "kúrta el" a dolgokat és most meg ügynökeik itt osztják az észt Magyarországon, kóstolgatva a közvéleményt és a leendő kormányt. Próféciálva itt az EVA eltörlését. Hogy nem sül le a képükről a bőr! "Magának fiam sok oka van szerénynek lenni" /Alexander Bródy/



Virtuális túra Budapest

Kattanj ide!

2010. április 14., szerda

Elhangzott a Kossuth rádióban

Emlékezetből: Az emberi problémák jó része - leegyszerűsítve - a szeretetlenséggel függ össze. Miszerint nem tudjuk jól adni és kapni a szeretetet. A problémák a szeretet áramlásával szorosan összefüggenek. Jól szeretni pedig kifejezetten nem egyszerű dolog. Az élet ezen területén az egyházaknak hatalmas szerepe van és lehetne.
Észrevétel: Bizony. Lelkeink törékeny virágát a szeretet életvize táplálja. Lám minden művész és diktátor bizonyítottan szeretethiányos, már hogy a szenvedélybetegségekról - mint szeretet pótszerekról - szót ne is ejtsünk. Mert az alkoholizálás sem ok, hanem okozat.

Csáó MSZP, azaz modern románcos csasztuska

2010. április 12., hétfő

Veres Péter: Ha nem lehettél szálfa

Kapaszkodj meg ebbe a földbe erősen, magyarom,
Ha nem lehettél szálfa, legyél hát cserje,
vagy legyél csak gyom.
Nézd a tarackot,
nem árthat annak se aszály, se árvíz, se fagy, se tűz,
hiába perzselik azt fönt, s hiába vagdalják alant.
Tavasszal nem mozdul, azt hinnéd, kihalt,
pedig azalatt, ott lenne a mélyben ágakat ereszt,
acélhegyű gyökerével bejárja a sívó homokot, a
zörgő kavicsot;
a sovány agyagot éppúgy, mint a buja televényt,
szorgosan furkál, terjed, telepít,
s mire a tavasz virágzó füvei száraz avarrá válnak,
ő vígan zöldell újra, s buja sűrűségét felmutatja a nyárnak.
Vagy nézd a perjét,
hiába fordítja ki eke, hiába tépi szét a
kegyetlen borona,
ahová kerül, ott ragad, gyökerei mindjárt új szálakat eresztenek,
lekötnek, tanyát vernek,
s holnap a gazda szemébe nevetnek.
Ez a föld itt a tiéd, tartsad hát erősen, magyarom,
ha nem lehettél benne szálfa, legyél csak cserje, vagy
legyél csak gyom.
Nézd csak a tippant,
a szikes puszták apró bokrait.
Nyár végén kiégnek
s még torsaikat is porrá veri ezernyi birkaláb.
Tavasszal mégis kibújnak,
s pici magvaikkal telt zászlóikat vígan lengetik a sovány
pusztai szelek.
Vagy nézd a sziksalátát,
a lekaszált ájult füvei közül kiugrik hirtelen,
s ehetetlen kórójának örök lila virágával
fenn tarja az életet a halott mezők felett
Nézd a töviseket is:
a gyengén szúrót, a cigánymogyorót,
a gerlicetövist és az ördögszekeret.
Nézd a messze viruló bogáncsot s a ravaszul lapuló
királydinnyét.
Hiába írtja ezeket csőszök, kerülők serege,
hiába röpködnek bennük írott parancsok,
nem engednek, újra és ezerszer újra visszajönnek
– és szúrnak, mert egyebet nem tehetnek.
Szúrj hát te is, de ne engedd ezt a földet, magyarom,
ha nem lehetsz már benne szálfa, legyél hát cserje,
vagy legyél csak gyom.
S hogyha nem élhetsz magadnak,
virágod legyen mérges, mint a kutyatej,
ágaid legyenek tüskések, mint a vadrózsa,
legyenek görbék, mint a galagonya,
gyümölcsöd legyen fanyar, mint a vadkökény,
vagy legyen keserű, mint a farkasalma, –
csak bőven termő bamba diófája ne legyél senkinek.
Ez a föld a tiéd, tartsd hát meg magadnak, magyarom,
ha nem lehetsz már benne szálfa, legyél hát cserje, vagy legyél csak gyom.

New York hűvös lehellete

"A Jobbik előretörésével sérülhet Magyarország nemzetközi hírneve."
Kik üzenik ezt és miért? Mi az, hogy nemzetközi hírnév? Kik a nemzetköziek?
Ezek most a kérdések.
Nyilvánvaló hogy New Yorkból kik és miért üzennek. A globalizátorok üzennek, akiknek minden, ami nemzeti az "fasiszta" esetleg terrorista, ám pedofil is lehet. Az USA nagykövete első útja az SZDSZ kígyóból LMP-vé vedlett siklóhoz, magyarul ügynökeikhez vezetett. Sorsszerű, a magyar sors szerves része, hogy a tarackot nem sikerült kiírtani, mert hiába szűnt meg az SZDSZ parlamenti pártnak lenni, ugyanaz az irányzat és ügynöki hálózat zöldre maszkolva magát, bent van a parlamentben. Az "ismerős arcokat" hátravonták és bedobták a dédunokákat, mert a vér nem válik vízzé. Az LMP első embere Szakasits Árpád dédunokája. A lakájnak mindegy kit szolgál - mely birodalmat -  csak pozícióban legyen, hisz ő az idegen nyelvet beszélő szakértő és a Birodalmaknak helyismerettel rendelkező lojális segítőkre - ügynökökre mindig igénye és - szüksége van.

A Nemzeti Áttörés Napja

A 2010. évi választás során a szavazók 73 %-a adott bizalmat a "nemzeti oldalnak" a pártpolitikában. (56 % FIDESZ, 17 % JOBBIK). Jobb is lehetett volna az eredmény, ha az SZDSZ-es MSZP-s fasisztázás mellé nem sorol be a FIDESZ is, pedig tudhatták és tudhatnák, hogy meg kell hozniuk nekik is a tisztáldozatokat, mert a Jobbik által beígért elszámoltatást nem fogják tudni kikerülni. Bizony el kell számolni az elmúlt húsz évvel és a nemzeti vagyonnal, mert ebül szerzett jószág ebül vész és ez igaz a külföldi befektetőkre és hazai ügynökeikre egyaránt. 
A SZDSZ kígyó megvezette egy testcsellel az "Ibolyka" féle MDF-et (Lám csak nem jó az, ha az asszony hordja a kalapot), úgy tett mintha ..., közben elzöldült és átvedlett LMP-be USA pénzen. A globális média segítségével örökül vette a szadesz hagyományos pályáját, a Fővárost, a liberális eszmék melegágyát. Az USA nagykövete természetesen az LMP-t látogatta elsőként ugye? A bajnok ellenzéke Pannoniában az MSZP, Hunniában a Jobbik, míg a Fővárosban fordult a lipikóka, csak ugye az SZDSZ helyébe az LMP lépett. A választások igazi vesztese az irányt és talajt vesztett MDF lett. Lám mivé lesz a múlt dicsősége? Eljött az idő! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!