2010. május 14., péntek

Hol tartottam?

Történelmi pillanat

Orbán Viktor a Bajnok! Meghírdette a Nemzeti Együttműködést! Az újan alakult országgyűlés zárásakor, a magyar himnuszt követően a Jobbiktól indulóan megszólalt a Székely Himnusz és a képviselők elsöprő többsége vigyázz állásban együtt énekelték. Felemelő pillanat! Kivételt a szocialisták, Mesterházi Attiláék képeztek, kik a székely himnusz alatt nem álltak vigyázzban és csomagltak illetve elhagyták a termet.
Kommentár: Vonának nagy a mellénye, ám jól áll neki. :) Ezeknek a "szociknak" annyi, meg egy bambi. Már nagyon ideje volt, hogy a hungarofób képviselők kitakarodjanak a törvényhozásból, ezzel együtt maradt még szeplő az arcon.


2010. május 13., csütörtök

El ne hagyd a mosolyod

Éltünk, nem éltünk, kinek fontos igazán?... Bölcsek leszünk, mint a bor, melyet ittunk, s vállvonogatva beszélünk az utókor istenítéletéről. Mert minden bölcsesség alja, melyet a Magyar hazai borból és a mûveltségből tanult, ennyi: szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság.
/Márai Sándor/

Az ember

Az ember - alapesetben - egyszerre jobb és balkezes. Kétkezes. :) Ez teában is érvényesíthető. Jobbra esik a boros, balra a rumos. A gond akkor támad, ha ezek összekuszálódnak. Ha nem tudja a jobb, mit csinál a bal. Ugye? :)
Posted by Picasa

Jog, vagyon, pénz

Szeva Lackó!
Ki a béresek nyakán ülsz. Ma a Jog, Vagyon és Pénz dolgát vesszük át egyszerűen. Ezek azok a nagy dolgok melyek túlmutatnak az emberen, ugyanis ezeket szerezni és örökölni lehet. Időben túlélik, túlélhetik magát az embert.
Jog: Azon szabályok együttese - írott és íratlan - amelyek elrendezik az emberek egymás közti viszonyát.
Vagyon: Azon javak együttese amelyek értéket képeznek, adhatók vehetők és pénzzé tehetők.
Pénz: Erőforrás. Olyan eszköz amellyel más emberek motiválhatók.
No ezek azok a dolgok amelyek nagyobb odafigyelést érdemelnek napjainkban is.
Kérdezed, hogy akkor hol a tudás? Bizony abban rejlik hogy ezekből milyen mértékben és ütemben merítesz. Ám az önmagában nem elég, mert a tudás mellé szerencsének is társulnia kell. Ahogy az angol mondja, jó időben jó helyen. Ehhez pedig szemfülesség kéretik. Márhogy az alkalom el ne szálljon. A tolvajt is az alkalom szüli. :) Eljött hát az idő, hogy átgondold mire jutottál Jog, Vagyon és Pénz dolgában. Azaz, mi a státusod. Magad és mások előtt egyaránt.
Posted by Picasa

2010. május 12., szerda

Utánpótlás

Posted by Picasa

Szobaszínpad


Posted by Picasa

A női lélek



Milyen férfira vágyom? Az eredeti lista:
1. Jóképű
2. Elbűvölő
3. Anyagilag sikeres
4. Figyelmes hallgatóság
5. Szellemes
6. Jó kondícióban van
7. Stílusosan öltözik
8. Értékeli a minőségi dolgokat
9. Tele van kellemes meglepetéssel
10. Fantáziadús, romantikus szerető

Milyen férfira vágyom? Átdolgozott lista (32 évesen)
1. Kellemes kinézetű (előnyben azok, akiknek van haja)
2. Kinyitja a kocsi ajtaját, kihúzza a széket
3. Van elég pénze egy kellemes vacsorára
4. Többet hallgat, mint amennyit beszél
5. Nevet a vicceimen
6. Gond nélkül haza tudja cipelni a szatyrokat a közértből
7. Van legalább egy nyakkendője
8. Értékeli a jó házi kosztot
9. Nem feledkezik meg a születésnapokról és az évfordulókról
10. Legalább hetente egyszer romantikus hangulatba kerül

Milyen férfira vágyom? Átdolgozott lista (42 évesen)
1. Nem túl csúnya (kopasz fej rendben)
2. Nem indul el, mielőtt még kiszállnék a kocsiból
3. Van állandó munkája - időnként felvág azzal, hogy étterembe visz
4. Bólogat, miközben beszélek hozzá
5. Többnyire emlékszik a viccek poénjára
6. Elég jó karban van ahhoz, hogy átrendezze a bútorokat
7. Olyan inget visel, amiből nem lóg ki a hasa
8. Tudja, hogy nem veszünk olyan pezsgőt, aminek csavaros kupakja van
9. Nem felejti el lehajtani a WC ülőkét
10. Hétvégén általában megborotválkozik

Milyen férfira vágyom? Átdolgozott lista (52 évesen)
1. Vágja az orr- és fülszőrzetét
2. Nyilvános helyen nem böfög és nem vakarózik
3. Nem kér túl gyakran kölcsön
4. Nem bóbiskol el, miközben mondom a magamét
5. Nem meséli el túl sokszor ugyanazt a viccet
6. Elég jó karban van ahhoz, hogy hétvégenként felkeljen a kanapéról
7. Általában két egyforma zoknit és tiszta gatyát visel.
8. Értékel egy jó vacsorát a TV előtt
9. Időnként beugrik neki a nevem
10. Van úgy, hogy hétvégén megborotválkozik

Milyen férfira vágyom? Átdolgozott lista (62 évesen)
1. Nem ijednek meg tőle a kisgyerekek
2. Emlékszik, hogy hol van a fürdőszoba
3. Nem kell túl sok pénz a fenntartásához
4. Alvás közben csak mérsékelten horkol
5. Tudja, min nevet
6. Elég jó karban van ahhoz, hogy egyedül felálljon
7. Általában felvesz valami ruhát
8. Szereti a puha ételeket
9. Emlékszik rá, hol hagyta a fogsorát
10. Tudja, hogy hétvége van

Milyen férfira vágyom Átdolgozott lista (72 évesen)
1. Lélegzik
2. Beletalál a WC-be

2010. május 10., hétfő

A globális hazárdjáték

Világméretű a sipisták, a hamiskártyások befolyása a bankrendszeren keresztül.. A két húzóágazat a drogkereskedelem – és a hozzá kapcsolódó pénzmosás - továbbá a hitelkereskedelem. Pénz csinálja a pénzt? Mindegyik az emberi vágyakra épül. „Mert az embert, vágyai vezérlik” /PS/A tudatmódosult illetve a  könnyebb és csillogó világba  elvágyódás. És mindegyik kulcsa ugye a pénz. Ördögi erő. A célcsoport pedig a szenvedélybeteg embertömegek.

Hatalmas csontváz áll ma Magyarországon (is) még a szekrényben, az eladósított családok tömegeiből. Alábbiakban egy írásrészlet:

Hány lakást érinthetnek az árverezések? A sajtóban megjelent számítások szerint több mint 200 ezer embert, több mint 60 ezer háztartást érint Magyarországon ma a lakáshitelek törlesztésének problémája, ennyire becsülik a problémás lakáshitelek számát. A PSZÁF adatai szerint a 920 ezer db hazai lakossági jelzálog fedezetű hitelből 738 ezer hitelszerződést törlesztenek késedelem nélkül a hitelfelvevők. Ma Magyarországon tehát 196 ezer olyan lakossági jelzáloghitel van, melyet felvevője késedelemmel törleszt, igaz ezeknek a többsége egyelőre 90 napnál kisebb késedelemmel rendelkezik. A 90 napnál hosszabb késedelemmel rendelkező jelzáloghitelek száma kb. 63 ezer a Felügyelet számításai szerint. Az árverezés lehetséges veszélye, illetve lakásuk elvesztése tehát ennyi adóst érinthet potenciálisan Magyarországon, azonban ezen hitelek esetében még sok megoldás áll a hitelezők rendelkezésére a végrehajtási szakasz előtt. Végrehajtási szakaszban kb. 20 ezer lakás van jelenleg.

A több mint 60 ezer érintett lakás "piacra kerülése" - a szociális katasztrófa mellett - ugyanis megjósolhatatlan következményekkel járna a lakáspiacra, s ezáltal a lakástulajdonosok széles rétegeire nézve. Bár a KSH még nem hozta nyilvánosságra a 2009-es tranzakciós számot, piaci becslések szerint kb. 110-120 ezer lakás cserélt gazdát a tavalyi évben. Jól látható tehát, hogy a több mint 60 ezer lakás árverezése nemcsak beláthatatlan következményekkel járna a lakásárak alakulását illetően, hanem minden bizonnyal lehetetlen lenne kivitelezni is. Ráadásul a lakáspiac recessziója az árverezések nélkül is folytatódik idén: az  FHB Bank Lakásárindexének prognózisa szerint 2010-ben közel 10 százalékkal csökkenhetnek a lakásárak. Ezt a folyamatot a tömeges lakásárverések minden valószínűség szerint csak tovább fokoznák, ami még nehezebb helyzetbe sodorná a lakástulajdonosokat, a lakásfejlesztőket és végeredményben a hitelező bankokat is a fedezetül szolgáló ingatlanok értékcsökkenésén keresztül.  /A teljes cikk itt olvasható. /

Kommentár: Na erre varrjunk gombot. Úgy tűnik akár a napkitörések 11 éves ciklusa, a gazdaságban is időszakosan megjelennek beláthatatlan jelenségek. Már kezdtük elfelejteni az 1998-99 körüli budapesti lakásár robbanást. Bizony  éves 110 - 120 ezres lakásforgalomnál egy 60 ezres kényszerkínálat ...

És ugye ki fizeti a révészt? Az erőn felül hitelt felvevő tömegek „megmentése” érdekében? Ki veri meg és zárja börtönbe az elkeseredett hímet, aki a fészkéből kivetett családja érdekében ...