2009. november 25., szerda

H1N1: Összeesküvés elmélet, avagy oknyomozás?


Kivonat: "Egy számháború vesztese
Mivel a külföldi vakcinák nagyon drágák 4-6 ezer Ft ezért Magyar vakcinát kell adni honfitársainknak. A 6 millió db oltóanyag beszerzésének igénye hogyan jött ki?
Az Omninvest külföldi értékesítései után 14% a Magyar államot illeti. Csakhogy senkinek sem kell a magyar oltóanyag még ingyen sem.
A beszerzés forrásigényének maximum 10%-a terhelheti a 2009 költségvetést, a 2010-es költségvetést nem terhelheti. Akkor ezek szerint a következő kormány fogja ezt a tételt is elszámolni.
6 millió db oltóanyag beszerzése 1102,5 Ft/db megállapitott áron összesen 6,615 Milliárd Ft forrást igényel. Úgy tervezték, hogy 4 millió db-ot téritésmentes felhasználásra 2 millió db-ot nagykereskedelmi forgalomba helyeznek. A vakcina 50%-kal növelt áron kerül a forgalmazókhoz, ami 1652,8 Ft/db-ot jelent 2 millió oltóanyaggal számolva 3 milliárd 307,6 millió Ft bevétel. Ebből következik, hogyha az állam értékesiteni tudja a 2 millió db vakcinát, akkor a maradék 4 millió oltóanyag ára csak 3 milliárd 307,6 millió Ft ami 826,9 Ft/db egységárnak felel meg. Természetesen az állam nem képes finanszirozni a teljes vételárat, ezért hitel felvételéhez kénytelen folyamodni, amit beleépítettek a nagykereskedelmi árba ez konkrétan 10%-kos árnövekedést eredményez, ami azt jelenti, hogy a vakcina végső nagykereskedelmi ára 1819,2 Ft/db.

A kormánynak mindenképp el kell adni, az Omninvest oltóanyagát, mert az abból bejövő haszon finanszírozná, az állami felhasználást. Tehát az államnak egyértelműen célja és feladata a 2 millió vakcina eladása ellenkező esetben a költségvetést a teljes vételár és a kamatok terhelik. De ha hitelt kell felvenni ahhoz, hogy finanszírozni tudja az állam a vásárlást akkor az a 6.615,2 millió forinton felül plusz 10%, tehát az összesen 7,276 milliárd Ft.

A térítésmentes vakcinákat 3 hullámban vásárolja meg az állam. Az első 727 ezer darabot 2009.október 1. és 2009. december 31. -e között. A másodikat 1 636 500 db-ot 2010. március 31. fizetési határidővel. Az utolsó 1 636 500 db-ot 2010. április 30. határidővel. Ami összesen 4,2 milliárd Ft-ot jelent."


Kommentár: Döbbenetes állítások!

2009. november 22., vasárnap

Gesztusaink

Ez a kis jelenet így és ebben a formában soha el nem hangzott, ám külön-külön igen.
(Szereplők: Apai nagyanyám, a Lizi.  Én, illetve Ádi unokám, a Főnök.)
Én: Mama. Aztán hogy is vót az a papával.
Lizi: Tudomisén?
Én: Naa...
Lizi: Hát ... a János mindig azt akarta.
Főnök: Pesze.



A szövegértéshez kattanj ide!

Dr. Tihanyi László: Sertés vagy új influenza

Most, amikor tetőzik az influenza pánik, és nyolcvanszor annyi Tamiflu-t vettek pár nap alatt a patikákban, mint egész télen, még egyszer mindenkit arra kérek, gondolkodjon el az alábbiakon. A Tamiflu a kínai csillagánizs kivonata, alapvetően Qercetint és Sikiminsavat tartalmaz.

Bertelli professzor már évekkel ezelőtt felfigyelt arra, hogy a jó minőségű fehérborok Qercetint és Siliminsavat is tartalmaznak, 30-40 mg-os mennyiségben literenként. A Tamiflu hatóanyaga kapszulánként 75mg.

Azonban van a fehérbornál sokkal jobb Quercetin forrásunk is, az áfonyaféleségek. 100 gramm tőzegáfonya 150 mg Quercetint tartalmaz!! Ezt semmilyen zöldség vagy gyümölcs meg sem tudja közelíteni. Az influenza vírusa RNS vírus, tehát benne az örökítő anyag nem DNS. Ahhoz, hogy egy sejtet megfertőzzön, szükséges egy enzim, az RNS függő DNS polimeráz, aminek a segítségével a vírus a genetikai anyagát beleírhatja a megtámadott sejtbe. Nos, ezt az enzimet gátolja erősen a Quercetin. Azonban a vírusnak le kell győznie még egy akadályt, nevezetesen be kell jutnia a sejtbe. Ehhez egy neuraminidáz nevű enzimet használ, amit hatékonyan roncsol a sikiminsav.

Sikiminsav nem csak a fehérborban van, hanem szinte minden növényben jelen van, ahol aromás aminosavak szintézise folyik a pentóz foszfát ciklus, ill. a Calvin ciklus során. Ebben a bonyolult biokémiai folyamatban a Sikimnsav kulcsszerepet játszik. A Sikiminsav úttal nem untatok senkit, de igen sok fás szárú növény meglehetősen gazdag sikiminsavban.

Tehát ha a fehérbort kiegészítjük pl. citromos teával (ha lehet fehér teával), akkor a teából epicatechin, epigallocatechin, míg a citromból fisetin, hesperertin, narigin kerül be a szervezetünkbe.

Vagyis a terápia: citromos tea, fehérbor (lehet forralt is) és tőzegáfonya kapszula.

Most vizsgáljuk meg közelebbről a tehén kolosztrumot. A kolosztrum az adaptív immunválasz központi molekuláit, az immunglobulinokat (IGg, IgA, IgM) kifejezetten magas koncentrációban tartalmazza. Ezek egy része ott helyben, a bélcsatornában fejti ki hatását, míg egy kisebb része ma még nem tisztázott módon felszívódik és bekerül a keringésbe. Olyan enzimeket is tartalmaz (pl. laktoferrin), ami gátolja a baktériumok és egyes vírusok szaporodását is.

A H1N1 vírus régi ismerősünk. Idén is itt járt köztünk egy variánsa, amit sokan elkaptak, ill. a védőoltásnak is részét képezte. Ezért valószínűsíthető, hogy a két H1N1–el szemben bizonyos mértékű kereszt védettség is kialakulhat, azaz nem vagyunk teljesen védtelenek ez ellen az új variánssal szemben (az oltottak, ill. a korábban fertőzöttek vonatkozásában).

Ne feledjük, nem pusztulnak százmillió számra a sertések, tehát nem igaz az az állítás, miszerint ez egy új fajta vírus, mivel ők igen hatékonyan, tünetmentesen védekeznek ellene. Gondoljunk a korábbi évek madár influenzáira, ahol a szárnyasok is tömegesen pusztultak el, mert az egy valóban új törzs volt, ami ellen nem tudtak védekezni. Itt messze nem erről van szó!!!

Kézmosás, áfonya kapszula, citromos fehér tea és kolosztrum. Felnőtteknek napi 2dl jófajta fehérbor, és szemben a Tamifluval, ez bármikor elkezdhető és egészség károsodás nélkül fogyasztható. Ha pedig nem kapjuk el egyáltalán az influenzát, akkor is nagyon jót tettünk a szervezetünknek. Váljon egészségünkre!

Forrás: http://www.drtihanyi.hu/sertes-vagy-uj-influenza-new80/