2010. október 15., péntek

Cigaretta extra adója - élvenyúzás

Sunnyogó képmutató rablók mindazok, akik a cigaretta extra adójával kívánnak forrást előteremteni bármilyen üdvös célra, azaz arra ösztönzik az adóztatót, hogy tovább nyúzza a dohányosokat.  
Az örökletes szenvedéllyel élőket élve nyúzzák. Nem igaz, minden valóság alapot nélkülöző az az ideológia, hiedelem, hogy a dohányosok egészségügyi -és szociális ellátása  többe kerül a társadalomnak, mint aki nem dohányzik. Nyugat-Európai kutatások igazolják ám józan ésszel is felfogható ez. Fel kell tehát lépni végre a dohányosok diszkriminalizálása ellen! A tedd az áldozatot bűnbakká gonoszkodás ellen. A láncdohányos mintegy tíz évvel korábban vágtat fel az örök vadászmezőkre, benne hagyva a társadalmi kasszában a nyugdíját. Akinek tehát van pofája a cigaretta extra adójának követeléséhez, azt nyelje el a vörös-iszap. Átok rája!

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem a cigi adóját nyugodtan lehet emelni. Legfeljebb kevesebbet szívnak. Mindenki jól jár.

Névtelen írta...

Hogy mennyire a Marson élnek egyesek. Az emberek különbözők, ám vannak olyan csoportjaik akik hajlamosak a "szenvedélybetegségre". Ennek oka a legfisebb kutatások alapján az agyi hormonokban kereshető. Az emberek ezen csoportja azért szenvedélybeteg, mert az agyi hormonszintje alapesetben arra készteti, hogy "örömöt" keressen. Többek között ez a motivációs erő, az úgynevezett X faktor a művészetek gyakorlása esetén is. Ezt a hiányzó örömet az alkohol, illetve a nikotin pótolja. Ahogy a lágy és a kemény drogok is. Ezek az emberek függőségbe kerülnek ezekkel a szerekkel különböző mértékben. A láncdohányosok például masszívan. Ahhoz hogy kiegyensúlyozottak, nyugodtak lehessenek kell a szer.
Vannak emberek akik akkor veszik fel a poharat és a cigarettát, amikor akarják. Nekik nincs ilyen irányú függésük.
Nem igaz tehát az, hogy ez a dolog csak akarat kérdése. A vak és a hülye is hiába akarja, aztán mégsem ...
Szóval az, akinek nem kell valami az könnyen lemond róla. Mint például a buzi a nőről.
Az ostoba a kultúráról.
És még egy tényező.
400 ezer rokkantnyugdíjas van. A rokkant nyugdíj mértéke mintegy 27 - 60 ezer forint.
Egy láncdohányos napi adagja, mintegy két doboz. Az normális cigaretta esetén napi ezer forint.
Ez havi 30 ezer forint.
Nos!
Számolj csak Névtelen.
Ha tehát tovább emelik a cigaretta árát, ezek az emberek egyre méltatlanabb helyzetbe kerülnek.
És miért?
Hogy finaszrízozzák az olyan pakoi kocsogok nagy nyugdíját, akit nem vert meg a Teremtő szenvedéllyel.
A képmutató agresszív térítőket?

Unknown írta...

Kérem a Névteleneket moderálják magukat. A pákói kocsog az én szófordulatom. Más versenyző használja inkább a szellemi rövidnadrágos szociális érzékre nézve retardált kifejezést. Esetleg a rideg, fantáziátlan kifejezéseket.

Slidedream írta...

Az adóemeléstől nem fognak kevesebben dohányozni, maximum olcsóbb forrásokat keresnek, és akkor az egészségügyi probléma is megmarad, meg pénz se lesz a kezelésére.

ganjaman90 írta...

Támogassuk a fekete kereskedelmet minden erővel! Arra nem gondolnak az EU majmolása közben, hogy ahhoz,hogy emeljék az adókat, először a béreket kéne emelni...

akospapa írta...

Tiltják, emelik az árát, be akarnak tiltani ősi hagyományokkal rendelkező dohányfajtákat, nehezítik a hozzájutást. Tényleg a keletről érkező "importot" akarják erősíteni.

Névtelen írta...

De a lényeg mégis csak az, hogy nyugodtan lehet emelni a cigi árát, mert akkor legalább kevesebbet szívnak. Mindenki jól jár, legjobban a dohányos, aki kevesebbet szív.

Na ez a lényeg.
Gondolom most a dohányosok nagyon mérgesek lesznek rám. Mit tegyek? Kérjek elnézést, mert káros szenvedélyük van? Nem kérek.

Bagós írta...

Egy Névtelen hülyeségeket ír, hogy neki milyen jó az, ha emelik a cigaretta árát. Nyilván nem dohányzik. Ennek elgurult a gyógyszere.

Névtelen írta...

Bagós pedig csak kötekedik, de nehogy felbosszantson, mert akkor jön a pofánverés, és az bizony neki nem jó, mert a cigi belecsusszan a szájába, szóval maradjunk kulturáltak, elfogadok elnézést kérést ):

Igazából örülhetnél Bagós, hogy drágább a cigit, kevesebbet veszel, kevesebbet szívsz, reggel nem köhögsz annyit, mint egy hülye.

Névtelen írta...

Örülök, hogy végül mindenki elfogadta az álláspontomat.

Remélem, hogy Bagós nem azért, mert tele lett a nadrág.

A végeredmény a fontos: ezentúl már mindenki egészségesebb tud lenni, kevesebb a füstölés, több a friss levegő, nagyobb az öröm.

Bagós írta...

Egy Névtelen - arctalan senki - csak nem bír veszteg maradni és szajkózza a hülyeségeit, mint a világpolgárok, de most nekik annyi mert Angela Merker német kancellár bemondta, hogy vége Németországban a multikultinak, Sárközi francia elnök meg one way ticketet adott a román romáknak.
Nincs az ilyen világmegváltó erőszakos Névteleneknek valami gyógyszer, ami nem gurul el és hatásos is?

Névtelen írta...

Bagós meggyőzött, ezért:
- elnézést tőle is, és minden dohányostól
- megpróbálok holnaptól cigizni (ma még gyűjtöm az erőt), hogy én is az igazak csapatába kerülhessek.

Az Angela Merkeles részt nem nagyon értettem, mert a multikultiban én sem nagyon hiszek. Végre egy "tökös" politikus, aki kimondja, hogy aki tartósan Németországban él és tevékenykedik, arra kötelező a német társadalmi norma. Én sem tehetem meg, hogy mondjuk kimegyek Iránba és az utcán iszom a nagy korsó hideg söröket, mert meleg van. Amikor Rómában vagyok, úgy élek, mint a rómaiak. Ezért érdemes olyan helyre utazni, ahol szabad a szex, mert akkor ugye nem lehet kilógni a sorból. Persze akkor van baj, ha nem dohányoznak, mert akkor mi lesz az én Bagós barátaimmal?

(Jó hírem van! Megtaláltam a gyógyszert!)

tulok a hegyről írta...

Sok itt a hangember! Névtelennek üzenem, hogy azért mert emelni fogják az adó mértékét senki nem fog kevesebbet cigizni, Bagósnak meg, hogy névtelen szájkaratésokkal nem kell foglalkozni. Ha emelik, fejet hajtunk, mert birkák vagyunk. Ennyi.

köpcös jimmy írta...

Itt nem csak a cigi adójáról van szó, mindent emelnek kivéve a fizetéseket, az valahogy mindig elmarad. Kivehetünk dolgokat, de itt globálisan kell látni a dolgokat, nemcsak a részleteket kiragadni. Nagyobb a baj, mint pusztán a cigiadó.

kanalas ándzseló írta...

Megemelik? Emeljék. Leszarom, kifizetem. Kár ezen agyalni annyit, ki nem szarja le? Úgyis megemelik, lehet hőbörögni, de az nem változtat semmin.