Lássuk hát a Képes Sütőkönyvem új bejegyzését fényképalbum formájában. Alufóliában sült pulykacomb.
Igen. Palimadár vagyok, akit palira vettek és madárnak néztek. Devizaadós. Uram, add meg a nyugalmat, hogy beletörődhessek a megváltoztathatatlanba! Uram add meg az erőt, hogy megváltoztathassam, ami szükséges és elégséges! Egyben Uram add meg a bölcsességet, hogy az iménti két dolog között különbséget tehessek. Mert nékünk Szentatyám nagy erőt ád, hogy nem tudjuk pontosan mit is akarunk, ezáltal a szándékok bizonytalanságából a cselekvés bámulatos szabadsága fakad.
2007. december 2., vasárnap
Pulykacomb alufóliában
Jó ideje nem eszem a pulykát, pedig a nyolcvanas években mint olcsó és kiadós hús sokat ettem belőle sülve. Különösen az alsó combot kedveltem. Néhanapján, mikor a Párom pulykamell filéből rátott húst készít - foghagymás tejben áztatve előzőleg a húst - frissen kisülve be-bekapok egy falatot. Ma viszont gondoltam egy merészet. Miután tegnap betáraztam a Corában négy alsócombot, kettőt előszólítottam. Koncepcióm az volt, hogy erősen megtűzdelem foghagymával, hátha elnyomja azt az ízt, amit nem szeretek. És nem is csalódtam. Vendégeink is voltak, aminek külön örültem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése