2007. december 2., vasárnap

Pulykacomb alufóliában

Jó ideje nem eszem a pulykát, pedig a nyolcvanas években mint olcsó és kiadós hús sokat ettem belőle sülve. Különösen az alsó combot kedveltem. Néhanapján, mikor a Párom pulykamell filéből rátott húst készít - foghagymás tejben áztatve előzőleg a húst - frissen kisülve be-bekapok egy falatot. Ma viszont gondoltam egy merészet. Miután tegnap betáraztam a Corában négy alsócombot, kettőt előszólítottam. Koncepcióm az volt, hogy erősen megtűzdelem foghagymával, hátha elnyomja azt az ízt, amit nem szeretek. És nem is csalódtam. Vendégeink is voltak, aminek külön örültem.
Lássuk hát a Képes Sütőkönyvem új bejegyzését fényképalbum formájában. Alufóliában sült pulykacomb.

Nincsenek megjegyzések: