2010. október 4., hétfő

Elenyészett

Avagy bumm, elsüllyedt. Alámerült a 2010-es helyhatósági választásokon az SZDSZ és az MDF, azaz a két rendszerváltó párt.
Gyors-elemezés: Bejött a papírforma, a Fidesz tarolt, az MSZP második erő maradt. A Jobbik kevesebb megyében előzte meg az MSZP-t, mint tavasszal, ez azonban nem jobbikos visszaesés, hanem MSZP-s erősödés. A Jobbikra ugyanis többen szavaztak tegnap, mint áprilisban.  Áprilisban ugyanis 855 436 szavazatot kaptak, vasárnap 23.50-es összesítés szerint viszont a helyhatóságin 925 092 ember voksolt  rájuk, tehát ez szerény növekedés. A Fidesz nagyot erősödött, persze egy helyhatóságin sokkal több a jelölt is. Áprilisban 2 706 292 ember szavazott rájuk, tegnap 4 973 603 ember. Az MSZP áprilisban kapott 990 428 voksot, tegnap 1 798 150 voksot, tehát ez jelentős izmosodás, kérdés, mire mennek vele. Az LMP zsugorodott, az áprilisi 383 876 vokshoz képest tegnap 249 242 szavazatot kaptak. /contra/
Megjegyzés: Az adatok cseppet összekuszálódtak elemzőnk szemei előtt ám a lényeg az marad. .
Kik emlékeznek az elmúlt húsz év eseményeire, illetve tapasztalataik megengedik az azt megelőző időszakra való rálátást is ( negyvenesek-ötvenesek-hatvanasok-hetvenesek) csak ámulnak bámulnak: "Rossebes egy szája van magának idesapám, hol meleget hol hideget fúj."
Holott a rébusz megfejtése - mielőtt a magyarságot jellemtelenséggel vádolhatná bárki - hogy minél kisebb egy település, annál kevésbé érvényesülnek a pártpreferenciák. Mert mi is ez a pártpreferencia? Úgy tűnik nem más mint a tömegkommunikáció által - jó pénzen - gerjesztett "közhangulat-és kép" azaz festett kép. 
Na igen, a pénz. Továbbra is opálos-homályos a pártok üvegzsebe na és a tagjegyzéke is titkos. No itt van az eb elásva. Valakik hatalmas színházakat rendeznek nekünk. A kőkorszakra méretezett egyéni képességeink (20-30 emberrel, a rokonainkkal-barátainkkal tartunk szoros, 200-300 partnerrel  laza kapcsolatot, míg összesen egyénenként 5000 ember azonosítására vagyunk képesek) így nem csoda, ha ebben az "elidegenült világban" a befolyás és a hatalom-szervezés rejtve, rejtett csatornákon, hálózatokban működik. Ez a láthatatlan hatalom ejtette a rendszerváltó pártokat. Ezek is, ahogy anno a munkásőrség "betöltötték történelmi hivatásukat". 
Hajtsunk fejet a szétfoszlott választási pártok soraiban tisztességgel politizáló személyek, személyiségek előtt. Mert azért mégis csak van isten, aki tisztességes volt (és annak is látszott) az pozícióban maradhatott, avagy léphetett. Bizony kivétel erősíti a szabályt. 
A FIDESZ joggal-okkal ünnepel. E korántsem szeplőtlen párt - nyilván támogatóival - hatalmas sikereket ért el 2010 évben. Az a párt, amely még 2002-ben 10 % alatti támogatással bírt. Az a párt melynek első számú emberét - ahogy az elsülyedtek élcsapatát is - ugyanaz a Soros Alapítvány képezte ki. Vajon igaz lehet az a tétel, hogy akik egy helyről jöttek,  másfelé tartanak?  Vajon csak az irigység és a gonoszság vezeti sorait a dalnoknak az alábbi dalban? A szokásos lejáratósdi ez a dal, avagy emlékeztető feljegyzés? 




Most már ki fog derülni, merre tart a FIDESZ. Egy biztos. Az ország "felsorakozott" a látszólag vezető erő mögé. (Sajnos nem először sorakoztatják!) Ez összességében biztató és reményekkel kecsegtet - mert ugye egységben az erő -  hiszen olyan szólás is ismert előttünk, hogy a hatalom nemesít, ám az is, hogy kutyából nem lesz szalonna.
A lényeg: A magyar kormányzat a társadalmi támogatottságra nézve, cselekvőképes! A FIDESZ és holdudvara vajon akar-e és tud-e cselekedni a nép, a nemzet érdekében úgy, hogy az érezze, tapasztalja is? Nem veszíti-e türelmét - akár négy év alatt - túlmozgásos népünk? A puding próbája, az evés, ám a kásahegy hatalmas! Let it be! Bikicsunáj!

Nincsenek megjegyzések: