2010. október 6., szerda

Bakonyi-féle vörös-iszapkezelés

Új hungarikum kerülhet regisztrálásra, a Bakonyi-féle vörös-iszapkezelés. Az Index hírportál bloggerei - miután Bakonyi a MAL Zrt. képviseletében a nagy nyilvánosság előtt kijelentette, hogy a vörös-iszap nem veszélyes anyag - javasolták számára a vörös-iszapkezelést. 
Bakonyi szakmai tanácsadói valószínű amerikai iskolán nevelkedhettek, ugyanis az USA-ban a hírek szerint nincs a vörös iszap mellett az a 13 pH értékű lúg, mint ami nálunk a MAL Zrt. tározójában fellelhető. 
A Bakonyi-féle vörös-iszapkezelés 13 pH értékű lúggal ország világ előtt láthatóan motiválja az embereket. Egy nyolcvan éves nagypapa például feltuszkolta a nagymamát a parasztház ablakába, míg ő térdig állt a Bakonyi-féle vörös-iszapban. A papát ezt követően - súlyos égési sérülésekkel - kórházba szállították, miután az anyag megmarta a lábait. 
A hírek szerint nem zárható ki, hogy maga a vörös-iszap tényleg kevésbé veszélyes, ám a Bakonyi-féle vörös-iszapkezelés a maga 13 pH értékű lúgosságával nemzetközi méretekben is hatalmas érdeklődést keltett. Megfelelő - Gyurcsány féle üzleti körök - kezekben milliárdos károk okozhatók ezzel az anyaggal és módszerrel.  Ezt mutatja az a tény is, hogy az arab térségből az al-Dzsazíra is erős érdeklődést mutatott.
További információk

Nincsenek megjegyzések: