2008. augusztus 13., szerda

Madarat tolláról avagy a verbális verőlegények

Fehér ember nem felejt ugye? Én sem felejtem el már Lakatos Pál, Franka Tibor, Lovas István újságírók nevét, akiket egy barátom egyszerűen csak úgy aposztrofált hogy konzervatív újságírók. Meg is kérdeztem, hogy egyébiránt szerinte milyen emberek? Nem tudta. Hogy el ne vessem a súlykot itt és most én is csak annyit jegyeznék meg, hogy nekem úgy tűnik nem szokványos, átlagos emberek. Mások mint a többi. Fel is keltette az érdeklődésemet, vajon mi motiválja ezeket az embereket? Ilyen gondolatok esetében a hallgattassék meg a másik fél római bölcselet sem mellőzhető. Már ha az ember ad magára és nem követi a nevesített "munkásőr falókat", akik valamilyen különös ok miatt a másik felet soha nem szólaltatták meg. A Verbálisan Verő emberekről kívánok vitafórumot nyitni úgy, hogy a vitában természetesen ők is megszólalhatnak. A divida et impera elv alapján szemünkbe vetített politikai palettának nem csak az úgynevezett jobb oldaláról hanem a másik azaz bal oldalnak titulált oldalról is. Az én fülembe is eljutott Bolgár György és Orosz József hangja. Akik számomra úgy tűnik azt a látszatot keltik, hogy a 2x2 egyáltalán nem biztos hogy négy. Mert ugye a vélemény szent. Ahol nem kell a kútba szarni, elég a kávárára és onnan belesöpörni. A kis csintalanunkról meg már nem is szólva. Csintalan Sándor aki már több színben is előadta, a mit is? Kiket, miről és miként is szólaltatnak meg ők? Mit vetnek be a köztudatba? Békét hoznak, vagy valami mást igazsgkeresésük során?
Várom a Verbális Verőember Listámra, olvasóim jelöléseit. Kit, kiket kérdezzünk meg, hogy ugyan már miért csinálta, azt amit csinált olyan feltűnően elfogultan? Mi motiválta és mi motiválja most? Kik ők?
Mert igenis van gyűlöletbeszéd. És vannak olyan emberek akik ezt önként, s nem csak parancsra tették. Teszik. Akik szítják az ellentéteket. Ők a verbális verőemberek. Vajon miért tették? Pénzért? Hogy kicsillanjannak a karból? Vajon miért mocskolta a kilencvenes években az a pár újságíró a munkásőrséget úgy általában és a munkásőröket? Úgy hogy természetesen nem is ismerték őket és fingjuk nem volt a tényleges tevékenységükről. Mi motiválja azokat akik újra lefasisztázzák a magyarságot? Mi motiválja azokat, akik az úgynevezett polgári törekvéseket sárral kenik? Mi motiválja a verőlegényeket, akik akár spontán, akár parancsra, akár pénzért kínozzák embertársaikat? Mi motiválja a verbálisan verő legényeket? Akik kéjjel kínoznak gyűlöletbeszéddel másokat? Ma már bizonyított tény ugyanis, hogy a szóval való megbántás legalább olyan súlyos hatással van az áldozatra, mint a fizikai bántalmazás.
Dalban Müller-Sziámi -Tolcsvay: Karnevál

Nincsenek megjegyzések: