2011. május 9., hétfő

A szubszidiaritás elve

Amit az egyes egyének saját erejükből és képességeik révén meg tudnak valósítani, azt tilos a hatáskörükből kivenni és a közösségre bízni; és hasonlóképpen amit egy kisebb helyi szinten szerveződött közösség képes végrehajtani és ellátni, azt egy nagyobb és magasabb szinten szerveződött társulásra áthárítani nem megengedhető.
Ez az egyén és a családok szuverenitásának alapja, egyben a kisközösségek létalapja. Amely hatalom ezt nem veszi tudomásul és nem gyakorolja, az fenntarthatatlanná válik. Itt mutathatunk rá a cigányság problémájára, amikor segélyekből él és szaporodik. A segélyekkel elszoktatják őket, hogy saját erejükből és képességeik révén tartsák fenn magukat. A saját erős fennmaradás ugyanis a garancia arra, hogy nem fejlődik, szaporodik fenntarthatatlanul az egyén, a család, a közösség.
Ugyanitt a probléma a fülkeforradalmárok görcsös ragaszkodásával kapcsolatosan az "állam erőszak monopóliumához" hiszen nem képes minden cigány tolvaj mellé Pintér egy rendőrt állítani. 

1 megjegyzés:

Kerecsen írta...

Ezért dolgozik a magyar!

Ezért dolgozik Magyarország munkaképes lakossága... (Éljen az Orbán - Gyurcsány csomag) 2011. napjaink… (…present day) A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket. Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.(!!!!) Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset. Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta. Az apa és az anya nem válnak el, (hisz meg sincsenek esküdve) de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot fejenként. Így további 78.200 forinthoz jutnak. Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család. Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 forint. Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár……. Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 Forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, akkor „..itt hagyjuk a gyerekeket (a jegyzőnél),etesse maga!” ezzel zsarolva a hatóságot.) Így a család havonta cirka 673.600 Forint bevételhez jut!!! Munka nélkül, legálisan, államilag támogatva, és ADÓMENTESEN! Telik máris plazma TV-re, meg lízinges 5-ös BMW -re is a papának. Ha dolgozni menne és keresne 100.000 Forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 Forintra. És ők beszélnek arról, hogy "elnyomják" őket a büdös rasszista magyarok... és még tüntetni is volt pofájuk (2009. szept.20-án). "Ne bántsd a magyart, hisz az adójából élsz..." - azt hiszem ez most nagyon aktuális. Tessenek mondani: Van még egy ilyen marha ország, mint mi? Kizárt! Küld tovább mert ezt minden magyarnak tudnia kell hová is tűnik a leadózott forintja!!!