2010. december 21., kedd

Tőkeszivattyú


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Főszerkesztő Uram!
Ez egy érdekes bejegyzés, aminek minden szavával egyetértek. Ezért nem célszerű -és persze a belső igényesség okán- primitív megjegyzéssel folytatni. (Itt a szopatással kapcsolatos részre gondolok.)

Nem értem még a kopott szőrűek megfogalmazást, itt a fogalom megvilágítása nagy örömet okozna.

Unknown írta...

Kedves Névtelen!
A szopatás magyarul szopatás. Bár vitathatatlan hogy Monika Luinski félék is vannak, akiknek ez öröm. Egyébiránt undorító erőszaktétel a szabatosabb megfelelője. Nem kell itt finomkodnunk és szalvétával fogni a dorongot.
A kopott szűrűek kép, az idősebb nemzedék egy szinonimája, akik már a kilencvenes években is odafigyeltek a kamatokra és elképedve látták azt, hogy míg a Lajtán túl maximum 5 % -os kamatokról volt szó, addig nálunk 30 %-ot is meghaladta. Sajnos a pénzügyekhez nagyon kevesen értenek, így a baromarcúak hagyták hogy eret vágjanak rajtuk. Ennek a folyamatnak az "eredménye" az a szinte kilátástalan helyzet, amibe kollektíve tereltek minket, hogy minden egyes magyar állampolgár úgy születik ma - így az én második unokám is - hogy 2 millió forint adóssága van. Hát a jó bárcás édes anyukájukat azoknak - és ők az eddigi parlamenti képviselők kivétel nélkül - akik ezt összehozták!