2010. december 4., szombat

Illegalitásba menekülnek az adósok?

2010.12.04 05:50
Magyar Nemzet 
A tartozások emelkedése és az ingatlanárak csökkenése miatt mára minden második ingatlanhitel-tartozás összege magasabb, mint a jelzálogként felajánlott ház vagy lakás értéke – tudta meg a Magyar Nemzet Kovács Lászlótól, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetőjétől.

A bajba jutott családok nyakán így még akkor is marad adósság, ha ingatlanjukat elárverezik, ez pedig tízezreket űzhet „illegalitásba”. Ők papíron minden javukról, még a bejelentett munkájukról is kénytelenek lesznek lemondani, ha nem akarják, hogy ingóságaikat vagy fizetésüket elvigye a végrehajtó. Kovács tapasztalatai szerint az elmúlt egy évben 30-40 százalékkal nőtt a nem fizetett hiteltartozások mértéke, a bankok pedig egyre sűrűbben nyúlnak a végrehajtás eszközéhez – írja a szombati Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat a témáról.

Kommentár: No ezt az autók kapcsán már tapasztaltuk. Most sikerült előidézni ugyanezt az otthonok esetében is. Egy nagyvárosnyi üldözött állhat elő januárban. A lakóingatlanok további piaci leértékelődéséről már nem is szólva. Éves szinten százezres nagyságrendű használt lakás került az eddigiekben a piacra. Ha ez az árverezési tömeg piacra kerül, egyszerűen beszakadhatnak az árak. Saját magunk értékeljük alul vagyonunkat, ahogy az az 1989-es rendszerváltás kezdetén volt. 
Ez a szabályrendszer, jogrendszer egyértelműen a magyarság elindiánosítását, elmocsarasodását idézi elő. 
Ez a nemzetek közötti "itt a piros, hol a piros". 


Nincsenek megjegyzések: