2010. július 29., csütörtök

A terv: Lecsós tarhonyás hús bográcsban

Kategória:
Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg. füstölt húsos szalonna, 
30 dkg. tarhonya, 
60 dkg. marhalábsazár ( vagy marhafaető), 
4 db, zöldpaprika, 3 szem paradicson, 
1 nagy fej vöröshagyma, 
só, 
2 gerezd fokhagyma, 
fűszerpaprika, 
őrölt fekete bors, 
1 db csipős csöves paprika, 
25 dkg. burgonya,1 dl. vörös bor, 
1 dk

Elkészítés:
A füstölt szalonnát felaprózzuk, zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A zsíron a tarhonyát szalmasárgára piritjuk, majd azt is kiszedjük. A zsironm megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, fehéredésig piritjuk. Ekkor beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Izesitjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával és előbb lassú, majd erős tűzön kevergetve pároljuk.

Tanácsok:
Közben a piritott tarhonyát készre főzzük a kockára vágott burgonyával együtt. Ha kész a lecsós pörköltet a tarhonyával összekeverjük, felöntjük borral és készre rottyantva tálaljuk. Friss saláta illik hozzá, külön tányérkán felszeletelt erős paprikával.

Elkészítési idő: 130 perc


Forrás

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A tarhonyával nagyon vigyázni kell, mert ha finom lesz, akkor hajlamos arra az ember, hogy sokat egyen belőle.

Névtelen írta...

Szerintem pedig az sem jó, ha nem finom, mert akkor nem fogy el, és akkor mit lehet vele csinálni?

Névtelen írta...

Szerintem is finomra kell csinálni, legfeljebb egyszer sok tarhonyát eszik az ember.