2008. július 16., szerda

Olaszliszkai Rebarbara

Névként is érdekesen hangzik. A történet alapja pedig három darab rebarbara levél a Csordás portáról Olaszliszkáról. Palkó Pisti cimborám Csapról a fülembe eresztette interneten a hangyát, hogy a rebarbara levél mint a hús sütés egyi kelléke finom ízt ad. Hazafelé tartva Nyíregyházán már a Család u. 45. I. emelet receptemben egy levél bevetésre került, amibe egy közel 3 kilós busa került, fokhagymás vajjal illetve majonézes sóban vízben főttkrumplival. Igen finom lett. Most a második levél is bevetésre került, pulykaszív, gomba, szalonna kockákkal megszórt pulyka felsőcomb darabokkal. Itt bizony nem jött elő igazán a rebarbara íz. Ám a látványért is megérte. Erre olaszliszkaiak a tanúim, akik egy nap elteltével meg is látogattak, mert tévés dalos válogatás volt éppen és elment a vonat.
Dalban Piramis - Oláh Ibolya: Szállj fel magasra

2 megjegyzés:

Unknown írta...

KPalk Pisti írásai közül: Rejtélyes élő őskori lelet Ukrajnában
Donyeck megyei halászok rejtélyes, a megkövesedett triászkori leletekre emlékeztető élőlényt fogtak ki egy helyi tóból.
http://www.szon.hu/hirek/IM:ALL:news-world/cikk/rejtelyes-elo-oskori-lelet-ukrajnaban/cn/news-20080528-11500509

Unknown írta...

Palkó István a becsületes neve a cimborámnak.