2008. január 2., szerda

Szívpörkölt krumplipürével

A 2008. év általam készített étele, a cím szerinti lesz. A lencsefőzelék füstölt kötözött combbal (opcionálisan bécsi virslivel) már megvolt az Én Édes Pici Párom elővezetésében. A szívpörköltet ( értsd disznószív) Gergő fiam szereti. Már egy hónapja megrendelte tőlem, de úgy látszik most kerül erre sor. Az ilyen szerdai menü, mert ez az a nap amikor Gergőnk az edzése kapcsán megjelenik nálunk. Most különlegesen készül, ugyanis a pörkölt húst fűszerezett kefirben pácolom. Ez ugye pörköltnél nem szokás. Arról meg nem is szólva, hogy nem pörköltnek vágtam a szívhúst, hanem tokánynak. Lehet ezáltal félrevezető maga a név is. Talán inkább tokányról kellene szólnom.
Képriport.

Nincsenek megjegyzések: