2010. szeptember 26., vasárnap

A Pannon Polip bögye

Ez már valami, de nem az igazi!: Papcsák és munkatársai erős elszántsággal igyekeznek felgöngyölíteni az elmúlt évek alatt nyélbe ütött gyanús, kormányzati ügyleteket. Forrás!
Kommentár: Jellemző, hogy a Pannnon Polip szócsövei - bögyei - fejre mennek. "Átvilágítják" az átvilágítókat.  Lám: "A Népszava több évre visszamenőleg átvilágította az ön képviselői, ügyvédi és üzleti tevékenységét. Az egyik önre nézve legsúlyosabb állításuk az, hogy ön összeférhetetlenségbe keveredett, amikor fővárosi képviselőként beült a Főkert Zrt. felügyelőbizottságába, miközben a konkurenciához tartozó egyik magáncég jogi képviseletét is ellátta."
A Népszavát - azaz szerzőjét - láthatóan nem a korrupt ügyletek, hanem a korrupt ügyleteket viszgáló személyek "lejáratása" érdekli. És bizony kínban vannak a szeplős szavazófülke forradalmárok is, hiszen ők sem makulátlanok. Bizony van az úgy, hogy valakik keresik, kutatják a maguk igazát és közben mások igazságaira lelnek. Van hogy az igazságból hiányzik az "i". Vajjal fül mögött napra? 
Feddhetetlenség!
Bizony létezik - létezik? - még ez a fogalom. A Mammon vezérelte világban létezhetnek-e még feddhetetlenek, azaz szentek? Mert ahogy a politikában, a közéletben megjelenik egy-egy Odüsszeusz, máris körülveszik őt a szirének. Vajon hol az az árboc, melyhez kötve az utazó nem cselekszik a szirén hangokra, ahogy pestiesen szólják: "Van az a pénz ..."
Úgy tűnik csak a fiatalság soraiban kereshetők napjaink feddhetetlen - azaz vizsgálatra alkalmas - személyek és ez sem veszélytelen, hiszen ők is származnak, így nem zárható ki a baleset, ahogy a fidesz egyik alelnöke járt, mikor fellebbent a fátyol arra nézve, hogy ugye a kedves papa is összefüggésbe volt hozható a háromperhárommal. Troppauer Hümér veretes soraival:  "Térségünkben, ki szart akar kenni, nem kell annak messze menni" .
Palimadarasan:

Apámat, és atyáink sorát fiaim,

Szüntelen -s  hontalan, őrölte itt a lét,
Birodalmak szabdalta arccal, és
csikorgó foggal, keresték a megélhetést.
Ó, Hazám, ha vagy,
Istenem, ha látsz,
Emeld fel már végre
Apám homlokát!
Azt a homlokot, melyre a megélhetés égetett, 
keresztet s csillagot,
Ahol a nép soha nem láthatja a lényeget,
Ahol a nyáj csak pásztor után béget s bégetett
/tlg - részlet az Én apám c. versből/
Attilásan:
Ne legyen bennetek kegyetlenség
És irgalmasság se legyen bennetek.

Az irgalmasok irgalmasságra várnak,
Ti pedig éljetek úgy és úgy tegyetek,
Hogy ne legyen szükségtek irgalomra
S ne legyen miért irgalmazni nektek.
/József Attila/

Nincsenek megjegyzések: