2010. október 21., csütörtök

Schmidt Mária „Nagy felelőtlenségnek érzem a Spiegelben közölt riogatást”

Részlet a hvg.hu-ról: Érdekes, Budapest a rémálom fővárosa, Németországban pedig éppen most gondolják úgy, hogy megszabadulnának a bevándorlóktól.  Vége a multikulti támogatásának, ahogy azt most Merkel német kancellár bejelentette.  Sárközy kitoloncolja az uniós roma polgárok egy részét. A nyugati sajtó –tisztelet az üdítő kivételnek- még mindig azt gondolja, hogy felsőbbrendű, innen az állandó kioktatás, a demagóg, monopolizált történelem-szemlélet. Ami a németeket illeti, engedje meg, hogy Vajda Mihály egy húsz évvel ezelőtti írásából idézzek. ”Egy mindörökre stigmatizált nemzetnek nincsen más kiútja, mint hogy vagy megsemmisíti önmagát, vagy azonosítja önmagát elődeinek legszörnyűbb tetteivel is”. Ezt teszik a németek évtizedek óta saját magukkal, és ezt akarják tenni velünk is. Csak mi nem hagyjuk. 
Ami a Jobbik előretörését illeti, az elmúlt nyolc év a felelős azért, hogy a Jobbik bekerült a parlamentbe.  Kihívó fellépésükben van polgárpukkasztás, nonkonformizmus, türelmetlenség. Mindenekelőtt azonban tiltakozás az álszent nyelv ellen, amit a politikailag korrekt beszédmód kényszerített a magyar társadalomra. Ne feledkezzünk meg  a tengernyi sérelemről, ami a nemzeti érzést érte a Gyurcsány-kormány idején. Akkor senki sem akart farkast kiáltani. A Fidesznek óriási a felelőssége, hogy kifogja a szelet a Jobbik vitorlájából. Egyelőre jól  is csinálják.
Lássátok szömtükkel ...

Kommentár: Schmidt Mária udvariasan és finoman ágál és érvel. Pedig a képlet roppant egyszerű. Az elhíresült világpolgár "magyar szakértők" az antikatona munkaszolgálatos hungarofób író-gondolkodók - Kertész Imre, Konrád György és a többiek -  Magyarországnak kifejezetten rossz hírét keltik a világban, a világsajtóban. A magyarságot e hungarofóbok - "visszaemlékezéseikkel" -  folyamatosan stigmatizálják,  rasszistázzák, fasisztázzák.
Ebből adódóan normálisan hazai státusuk: Persona non grata. Jobb helyeken az ilyeneket száműzték, távol tartották, "érdemeikre" tekintettel. Nem hinném, hogy az antiszemitizmus és a hungarofóbia (magyarellenesség) egymástól bármiben is különbözik. Egyszerű a képlet: Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Aki engem mint magyart utál és gyaláz - amerikai mintára rasszistáz, antiszemitáz, fasisztáz -  azt én is utálom és gyalázom és hungarofóbolom. És ha az ilyen speciel zsidó - ahogy Konrád és Kertész is -  akkor természetes, hogy antiszemita érzéseket kelt. Lelkem rajta! Istenem de szép lenne, ha csak zsidó hungarofóbok élnének a világon!  Én például kedvelem a lengyeleket, cseheket, horvátokat, szlovéneket. És az sem lep meg, hogy a legújabb genetikai kutatások alapján éppen ők azok, akik genetikailag is legközelebb állnak a magyarsághoz. Mert ugye a hasonló, a hasonlónak örül. És az sem lep meg, hogy ahol a Kertész és Konrád féle zsidóság megfordult és megfordul a világban, ott csodák csodája előbb vagy utóbb de megjelenik az antiszemitizmus. Hogy is van ez? 

Nincsenek megjegyzések: