2010. január 30., szombat

Nem tudja a jobb ...

Bárhogy is nézzük, 
a FIDESZ Jövőképében szerepel az a fránya ingatlanadó (igaz összesen egyszer). Lásd: FIDESZ – JÖVŐKÉP http://www.jovokep.hu/letoltes/jovokep2009.pdf


„Nyilvánvaló, hogy jelenleg Magyarországon – miután a szocialista újraelosztási politika eladósította az országot – az adócsökkentés lehetôségei nagyon korlátozottak. De elsô lépésben már ma megtehetôk az adórendszeren belül olyan szerkezeti változtatások, amelyek elôsegítik a gazdasági növekedést. Ilyen kívánatos szerkezeti változás a foglalkoztatásra rakódó adó- és járulékterhek, valamint a jövedelemtípusú adók csökkentése, ezzel párhuzamosan viszont a vagyoni és forgalmi típusú adók emelése. A megoldás elônye, hogy egyrészt a munkára rakódó adók és járulékok csökkentése elôsegíti a foglalkoztatás bôvítését, másrészt pedig a vagyoni típusú adók, például az ingatlanadó – szemben a jövedelemadóval –, megnehezítik az adóelkerülést. Második lépésben – a gazdasági növekedés és az államháztartás egyensúlyi helyzete függvényében – szükséges a vállalkozások adóterheinek jelentôs csökkentése.”
Erre azért csak nem lehet azt mondani, hogy a fidesz hosszabb távú terveiben nem szerepel. Csak ugye még kialakulatlan. (Népies fordulattal „nem szarunk a kútba, elég csak a kávájára, mert úgyis belesodorja a szél.” )


Tisztáldozat? 
Mádi László fidesz képviselő és szakpolitikus Orbán Viktor általi rapid félre tétele emlékeztet Katona Béla volt szocialista PM államtitkár Gyurcsány Ferenc által történő azonnali leváltására, mikor az a gyáriparosok szövetségéhez látogatva megígérte, hogy az üzleti célú ingatlanok nem lesznek megadóztatva.

A FIDESZ portán az ingatlanadó szitokszó

Láthatóan a FIDESZ portán az ingatlanadó szitokszó, és az a politikai kommunikációban az „ellenséghez” kötött. (Mert bizony erősen úgy tűnik a FIDESZ portán nem ellenfél, hanem ellenség kép él. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a másik part sem különb, legfeljebb nem mondja olyan erővel hanem  aljas alsó madárfogásokkal mogyorózgat.) Az érzelmi kommunikáció lényege, hogy amit az ellenség mond, vagy tesz az velejében romlott.

Ellenségkép

Ez a végletekig lebutított politikai kommunikáció, úgynevezett választási udvarlás (újabban így nevezik a politológusok azt a blődlit és abszurdot, amit a mainstream médiában előadnak politikusaink) ami most a nyugdíjasok körültáncolásában jelenik meg, egyaránt méltatlan mind a két nagy párthoz Magyarországon. Ilyenkor pirul az ember arca, hogy nekünk csak ilyen vezetők jutottak. Az ember csak irul-pirul, mit meg nem engednek maguknak politikusaink.

Fordítva ülnénk indián lovunkon?

Avagy fordítva ül az ilyen Megfigyelő indián lován, aki ilyenekre gondol? A helyes kérdésfelvetés talán az lenne, hogy mit engedhetnek még, és mit nem?  Meddig ereszti a zsinórt Moby Dick a Big Brother?

Moby Dick mozog itt a mélyben?

Látható ugyanis, hogy az üzleti ingatlanok megadóztatásáról szó nem lehet, se az egyik, se másik parton. A lakossági ingatlanok megadóztatásába pedig mindig csak sikerül valami fránya alkotmányellenest is becsempészni. Lám-lám. Zuglóban minden ingatlan adózik építményadó címén, ám amelyben a tulajdonos avagy egyenes ági rokona lakik, nem. Példaértékű Ingatlanadó, ami a fideszes ízlésnek is megfelel, mert ugye nem ingatlanadó, hanem építményadó.   Persze itt Abszurdisztánban még ezt is elcsesszük, mert erről például csak a lakosság nem tud, a hírek szerint.

Nagyanyám bicikli is lehetett volna

Lám a volt britt elnök is – napjainkban -  jól megmagyarázza  a jogalap nélküli iraki megszállást. Osztja az észt, a mi lett volna, ha nem avatkozunk be fordulattal. Több tízmillió iraki pusztulhatott volna el.  
Mi lett volna? Ha nagyanyámnak két kereke lett volna, akkor bicikli lett volna. Bizony undorító mesterség ez a politika, józanésszel fel sem fogható,. hiszen belső szubsztanciája maga a megtévesztés. Ha tehát meg kívánjuk érteni indián lovunkon ülve őket, jobb ha iszunk. 

Nincsenek megjegyzések: