2008. november 27., csütörtök

Árpiko

Időm is van, tejem is van, így ebben a Nagy Szopodában, én ugyanmá mérne szoptassak? Azúgy vót - elnézést a nyelvművelő Akadémiától - hogy valamikor Debrecenben ki tudja miért, Árpikó és én meg akartuk különböztetni magunkat másoktól. És ahogy az intelligencia teszteket írják, ki is találtunk három kérdést. Első kérdés: Ki volt Corvin Mátyás? Második kérdés: Ki volt Gyilasz? A harmadikra nememlékszem. ( Ma már az Internet világában ez nem menne. :) ) Ám e három kérdés tök jó volt arra, hogy megkülönböztessük magunkat. Három kérdásünkre a választ rajtunk kívül a mi környezetünkben? Mondjuk ezt öltözködésban és viselkedésben is kifejeztük, különösebb összebeszélés nélkül. Előadtuk. Összesodort minket a szél, ma úgy vélem. Kerestünk valamit, valakit, amiről ,vagy akiről azt hihettük, hogy ... És lám. Árpiko mutatta nekem David Essec névre vonagló előadót. Hogy az ugye ... és tényleg ... ma is valami miatt nekem érvényes, azaz hat rám. Hogy miért?
Kis időutazás
1973 : David Essex - Rock On 1973
majd
2007-ben: David Essex in Glasgow OIAL April 2007

Ráfaragtál Árpikó: Szilvássy Árpád.
Rejtezkedhecc virágárusként (vagy főzölcségesként) , mintha találkoztunk volna valamikor a nyocvanas években a fasomsetuggya milyen körúton - és akkor csak úgy felületesen - ahogy szoktuk másokkal - el és kitértünk megamiegymás?

Vihart jövendölök. Mindenkit megtalálhatnak eccer. Ha Tibuval elmegyünk és számon kérünk, David Essec és egyebek ügyében, hát ki tudja .... mi is? Mit is?

Mert ma is van igény, igényem a megkülönböztetésre. :) Megkülönböztetett figyelemmel.
Mert a megkülönböztetés nem fasizmus, nem rasszizmus - ahogy ma a globalizátorok darálják - hanem az ego jogos igénye a különbözőségre. Önmagunk előtti bizonyítás. Maga a minőség utáni vágy. Ergo: Maga a minőség.

Nincsenek megjegyzések: