2008. október 15., szerda

Sokat akar a szarka...

... ám nem bírja a farka. A globalizáció, mint minden birodalmi törekvés az emberiség története során megtorpant. Az emberi tényezőn. Mert bizony társadalmainkat magunk építjük és tartjuk fennt és nem vagyunk hajthatók kapzsiságunknál fogva sem a végtelenségig. A kapzsiságon alapuló koncentrált pénzpolitika látványosan bukott. Nincs a királynak új ruhája. És ott bukott, ahol kell annak tűzfészkében az USA-ban. Mammon letérdelt! Ahogy a próféta jelezte Siófokon utódainak 1973-ban: "Fiaim nem lehet minden jó nő a tietek, legfeljebb törekedhettek rá."
No ez az, ami nem megy ugye? Mert jöttek ezek a fránya terroristák, akik piszkosul nem bírták az "Igazak" motivcióit (annyira nem hogy ha kell bele is haltak az ellenállásba) most meg itt a paradigma váltás. Kiderült, hogy nem is olyan egyszerű dolog ez a nemzetek fölöttösdi. Most ugye, a nagy játékmesterek azzal zsarolják a kormányokat, ha kiderül a kamu, bizony nem csak a mutatvány borul, hanem még meginog a nemzetállamok politikusainak befolyása, jóléte is. No igen. Nem is kevés lét, zsírt áldoztak a Nagy Varázslók a gépezet kenésére és úsztatására. Csak a hülye nem tudja hogy a Globalizáció mögött egy világháló áll. Egy világháló, amely éppen a pénzből (értsd a hatalom a befolyás eszköze) minden információval rendelkezik, ami tudható. Ám úgy látszik, a pénz sem elég a viláuralom stabil elérésére, mert az is kibicsaklik. Kinyaklik. Főleg ha már nem hisznek benne. Ha nem hisznek neki.
Fájdalom, de az így van. Magam is tapasztaltam, hogy hiába volt a pénz a kezemnél, ha az amúgy - nem is önös, hanem a társadalom érdekében - megálmodott dolgaimat arra alkalmas társak nélkül, nem valósíthattam meg. Száraz érzés. Valóban: Egyedül nem megy.
Paradigma váltáshoz értünk. Most jutott el az agyunkig. Pedig Soros György mindezt 2008. januárjában lenyilatkozta. A pénzügyi guru észrevette, hogy amiből ő eddig kiemelkedett, az sűllyed. Így hát térdre, imához. Gáz van Babám! Mentsük, ami menthető!



Neked szabad az út, veled mulat a sors,
Ahogy akarod úgy táncolsz.
Neked arany a kút, neked ezüst a polc,
Neked a törpe is nyolc.
Úgy gurul a pénz, nem érem utol,
Mindig csak keresem újból.

Nézd a fene belé mind hozzád szaladt,
Elbújt a bőröd alatt.

2x Refr: Indulni kell, megint és az álom búcsút int,
De őrizd tovább a csodát egy életen át.
Indulni kell, megint, újra menetrend szerint,
Míg egy forint a világ, nem lóghat a láb.

2)Lehet hogy ez egy vicc, de akkor hol a poén,
Aki nevet az nem pont én
Megint szoros a szíj, megint feszül a húr,
Talán alszik az Úr.

Hogy szökik a pénz csak tátom a szám,
Megint zálog az órám.
Nézd, megcsal a pénz, mást ölel át,
Nekem csak kelleti magát.

2x Refrén

Nincsenek megjegyzések: