2008. október 14., kedd

Sólyom politikai impotenciája?

Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke nem megy el a kormányzó párt által kezdeményezett, a globális pénzügyi válság kezelése érdekében szükségessé váló nemzeti egység gyors kialakítására irányuló a kormányzó párt által összehívott tanácskozásra. Lehet éppen azért mert ég az arcán a bőr, ugyanis ilyet neki kellet volna összehívnia?
Nyakunkon a "tatár" a globális pénzügyi válság, ő pedig fényes elszigeteltségében parádézik? Bajban ismerszik meg az igaz barát! Üreset markol Elnök úr! Fájdalom, de nem végzi dolgát!
A két kiskakas a Orbán és Gyurcsán baromfiudvarban vívja "élethalál" harcát a szemétdombért, közben a rókák meg már a kertek alatt szimatolnak. És a gazda? Be se néz az udvarba, nem hogy a kerítésen túl? Üreset markol Elnök úr! Fájdalom, de nem végzi dolgát!
Pedig Sólyom megválasztásához a csendes többség, a civil társadalmunk nagy része, a civil szervezetek nagy reményeket fűztünk. Ő lehetne elvileg az - a ráruházott méltóság és hatalom kapcsán - aki a két vásott kölyök kakast a verekedés közben fülön fogja és leülteti egy asztalhoz. Márhogy: Kakasok, a kertek alatt a rókák? Vezessétek a tojókat védett helyre? Mert titeket követnek a buta tyúkok.
Még a FIDESZ is - aki ugyan bohózatnak jelöli a kommunikációban a kormányzó párt tanácskozásra hívását - a vészhelyzetre tekintettel elmegy. Mert érzi, hogy árulóvá válhat a magyar nép szemében.
Bizony ez politikai impotenciának minősül sokunk szemében, Elnök úr! Sőt! Éppen Önnek kellett volna egy asztalhoz leültetni a hazai hatalomért - a szemétdombért - versengőket. Akár a pápaválasztásnál a bíborosokat egy zárt terembe leültetni, kenyéren és vízen, majd addig ki nem engedni, míg megegyezésre nem jutnak a nemzet dolgában. Szálljon már fel végre az a fehér füst.
ui: A jog komolyabb dolog annál, mintsem jogászokra bízzuk. Vészhelyzetben nem lehet totolyázni. A Köztársasági Elnök kötelessége az, hogy a nemzet érdekében rákényszerítse a hatalomért versengő pártokat, hogy a nemzet egészét veszélyeztető ügyekben gyorsan és határozottan jussanak konszenzusra a lényeges tennivalók ügyében, mely mögé a nemzet saját jól felfogott érdekében felsorakoztat. Egy országos Méltoság nem csak azért felel, amit megtett, hanem amit megtenni elmúlasztott!

Nincsenek megjegyzések: