2011. december 4., vasárnap

Ecce homo, a devizaadós és közege

Felmérést készíttettünk. A felmérés arra irányult, hogy láthassuk a devizaadósok élethelyzeteit, azaz kikre - mely családokra - milyen súllyal nehezedik ez a képtelen helyzet, amiben benne vagyunk. Nem "gondos" hitelképesség felmérést végeztünk, mint anno a bankok, hanem egy szavazógéppel A-H-ig terjedően élethelyzetekre.
Tanulságos eredmény, köszönet érte a Devizaadósok Szövetsége tagjainak, akik névtelenül ugyan, de feltárták helyzetüket. Így már jobban érthető a Facebook Fórumon a megnyilvánulások indulatisága is, ugyanis akit minél jobban szorítanak, annál jobban visít. 
A helyzet - a mai törvényi környezetben - egyszerűen gyalázatos. Emberek, családok feje felett lebeg a kilakoltatás, a földönfutóvá válás veszélye, ugyanis a jelenlegi végrehajtási szabályok és gyakorlat alapján, a vagyonelkobzás és az adósnak maradás garantált. Családfenntartók élik át, nap és nap azt a tudatot, hogy vajon rájuk mikor kerül sor. 
Hányan hajthatják le fejüket álmatlanságba süppedve ezzel a tudattal?
Nos felmérésünk alapján 100 devizaadósból 77. 
Ezt hozta a rendszerváltás? Ezt hozta a "válság"?
A magyar társadalom vajon mekkora hányada érintett az úgynevezett devizaadósság dolgában? 
Meglepőt írok. Mindannyian. 
A magyar állam, azaz a mindenkori kormányzatok is övig el vannak adósodva, azaz olyan kötelezettségeket vállaltak - amiből nem tudnak kilépni - ami ezzel jár, legalább is a mai politikai és jogrendben. 
Az önkormányzatok, akik szintén fuldokolnak az adósságban, aminek a húzós része a devizaadósság. 
No ennek a két intézményrendszernek az eladósodottsága következménye az a népnyúzás, ami az adóztatásban jelenik meg. Amikor a magyar paraszttól 10 tojásából 7-et elszednek. 
És bizony az adóztatók, az eladósítók más a családok spájzaiban ott vannak a végrehajtók személyében az a gyalázatnak olyan mértéke ...de milyen is? 
A devizaadós családok 36 %-a kitett. Azaz a törvények szerint a 90 napos fizetési határidőkön túli helyzetben van. Önerejéből már nem képes a helyzeten változtatni elvileg. Ki van szolgáltatva a rendszernek, rajta van a stigma, a jel. Ahogy annak idején a zsidókkal kitetették a sárga csillagot, ez a réteg simán kitehetné a milyen csillagot is? Bizony, az üldözöttek csillagát. Ez pedig bizony nem más, mint a kommunikációban félelmetessé tett vörös csillag. Feledékeny az ember, feledékeny az emberiség. A vörös csillag anno a kizsigerelt ipari munkásosztály jelképének indult. Olyan emberek, családok vezérlő csillagának, melyek ugyanilyen kitett, kiszolgáltatott helyzetben voltak, mint most a devizaadósok 36 %-a ( a felmérésünk értelmezése szerint). 
Az orosz forradalomnak anno bizony okai voltak. A tömegek a végletekig ki lettek véreztetve az első világháború következményeként. Mindennek a kivéreztetésnek, népnyúzásnak lett a következménye, mind az úgynevezett fasizmus, mind a "kommunizmus". Az ilyen kitett, kiszolgáltatott élethelyzetek szülték mindig, mind az úgynevezett fasisztákat és kommunistákat. Azokat a tömegeket, akiknek már nem volt veszítenivalójuk, mert már minden jogot és vagyont elszedtek tőlük. Mai kommunikációs(!) szóhasználattal a szélsőségesek, a terroristák. Úgy látszik nem tanul a tőke. Nem tanulnak a külföldi - nemzetközi -  befektetők és a nemzeti (hazai) kiszolgálóik. 
A tényleges való világ ugyanis nem jobb és baloldalra oszlik, hanem adóztatókra, adózókra és ingyenélőkre. Ahogy a természetben. Vannak a ragadozók, vannak a zsákmányállatok és vannak a dögevők. 
Az adóztatók a ragadozók, az adózók a zsákmányállatok és az ingyenélők a dögevők. 
A bajok akkor sokasodnak, ha a ragadozók és a dögevők elszaporodnak, és ez érzékelhető egyre inkább a mai magyar valóságban is. A ragadózók, a globális tőke egyre többet követel, amelyet a jogrendszeren és a pénzrendszeren keresztül ér el a médiatámogatással. A dögevők - szó szerint is - meg egyre szaporodnak és egyre többet követelnek szintúgy. A zsákmányállatok pedig egyre zavarodottabbak és egyre többen esnek át metamorfózison és csúsznak alá a halálba, avagy a dögevők közé.
Ez a jobb és baloldali politikai cirkusz nem más mint az istráng a fék, mely féken tartja a társadalom egyes csoportjait, őket is két táborra osztva, egymásnak küsztetve Az adóztatók váltják egymást a kormányokon Ezzel szédítve az adózókat, hogy majd a másik "oldal" jobb lesz. Egy fenét. Ezt  a "van másik" trükk. Azért büdös a taposó láb mindegyike - legyen jobb avagy bal - mert mindegyik ugyanabból a szaros seggből nő ki. Nem számít jobb vagy bal, egyformán adóztat, egyformán nyúz, ahogy azt neki a jogrendszeren és a pénzrendszeren a gazdája diktálja. Csak a kommunikációja más valamelyest. Lásd a fidesz kommunikációt: Aranyszáj és vaskéz. Mást mond a száj és mást tesz a kéz. 
Itt van ez a devizaadósság is, melyet ha nem fizetünk akkor a bankokat "hatalmas veszteség" éri. Milyen veszteség is? Ki a tökömnek tartoznak a bankok? Ki is adta nekik azt a pénzt, amit nekik vissza kell adnunk többszörösen, mert ha nem akkor ... mi is lesz akkor?
Csak nem egymásnak adták ezek a kölcsönöket? Én terád, te reám hivatkozol és együtt nyúzzuk az adósokat? Egymásra hivatkozva emeljük a havi törlesztő részleteket, vagy árfolyamkockázattal, vagy kamattal.  
Hát nem kéne. 
Bolond az az ember, család - nem életrevaló - aki mindenféle kitalált szabály - kapitális nemzetközi csalás sorozat - alapján önmaga fosztja meg önmagát  javaitól, jogaitól és vagyonától. 
Nem életrevaló az a devizaadós, aki lehajtott fejjel hagyja magát terelni, mint a birka, mint barom a vágóhídra.  Bolond az a devizaadós, aki nem támadja meg bíróság előtt a kölcsönszerződését. Ugyanis ez a vacak papír - na és a mögötte álló jogrend - teszi lehetővé azt, hogy ráküldhessék a végrehajtót. A hiénát. 
Morálisan betegelméjű minden bankigazgató is - ahogy a fasiszta német tisztek is anno - akik csak a munkájukat végzik és jogszerűen járnak el. Morálisan nézve nem látni különbséget a banki vezérkar és a fasiszta Németország tiszti kara között. Ők is csak törvények alapján a munkájukat végezték ugye? Jogszerűen jártak el. Na és mi az ilyen munka - az ilyen jogszerű eljárás - hozadéka? 
Akik végrehajtási szakaszba kerülnek a devizaadósok közül, azon családok 80 %-a elválik, 10 %-a az embereknek öngyilkos lesz és aki túléli az a fekete munkába avagy külföldre menekül. Népnyúzás, népirtás. 
Ez a jövőképe 1-3 millió magyar embernek? Azt viszont senki ne feledje, a népirtás el nem évülő bűn. 

Nincsenek megjegyzések: