2011. december 31., szombat

Lopakodó ingatlanadó!

"Szopatnak anyám!" (pesti szleng)
Orbán Viktor hallani sem akar a választókat bőszítő ingatlanadóról, de a kormány szerdán azt is eldöntötte, hogy mégsem ad olyan széles lehetőséget az önkormányzatoknak az adóztatásra, mint azt korábban tervezte - közölte az Origo. Az önkormányzatokat kárpótoló tervek között szerepelt egy hónapja egy olyan módosítás is, amely eltörölte volna az építmény-, illetve a telekadó eddigi négyzetméterenkénti maximumát, csupán az adó egészére állapított volna meg egy, az adott ingatlan forgalmi értékének három százalékában meghúzott plafont. Utóbbi így egy tízmilliós panellakás esetén évi 300 ezer, egy átlagos, nem kiemelkedő színvonalú és elhelyezkedésű, 30 millió forint értékű családi háznál pedig akár 900 ezer forint terhet jelentett volna - vagyis tizenkétszer nagyobbat, mint Bajnai Gordon volt miniszterelnök 2009-es, a Fidesz által hevesen támadott ingatlanadó-javaslata.
Orbán Viktor az Origo információi szerint már korábban kérte, hogy az adójavaslatok közül ez utóbbit mindenképpen vegyék ki. Orbán arra hivatkozott, hogy az ingatlanadónak még a lehetőségét sem szabad felvetni, mert már az is óriási politikai károkat okozhat a kormánynak szerinte, ha csak ennek a szándéka nyilvánosságra kerül. Forrás

Kommentár: ... kérte, hogy ezt az utóbbit vegyék ki. És ki a tököm tette be? "Háp, háp háp, jönnek a kacsák, jaj de éhes jaj de szomjas ez a társaság." Narancsos kacsa? Jó rendőr rossz rendőr? Bizony az úgynevezett "magyar politikai elit" legyen az jobboldalinak vagy baloldalinak maszkolva, ugyanaz a büdös lábú szöges bakancs. Nem is csoda. Ugyanabból a seggből nő ki.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bármennyire nem szerette volna Orbán Viktor december vége felé egyre több településen vezetik be az ingatlanadót. most postázták három napja óket, és most dec. 31. van. Akkor most mi van, van ingatlanadó, vagy nincs? Csak káromkodni volna kedvem. Gondoljunk bele abba, aki egyedül él, mit tesz? Egy most 10 milliót érő lakásért 300 ezret kell fizetni, akkor három év alatt az önkormányzaté vagy az államé lesz a lakása, ha nem tud fizetni?