2011. szeptember 6., kedd

Egy devizaadós, Kata panasza és válasz Katának


Tele van a média, a "devizaadósok megmentésével". Különféle műsorokban megnyilatkoznak a hatalmas szakértők, képviselők, a bankok, a különféle szervezetek vezetői, ügyvédek és egyéb szószólók. Megy a parasztvakítás. Adós fizess. Miért vetted fel? Nem tudod, csak addig nyújtózkodj amíg a takaród ér?  Bezzeg a forinthitelesek, velük lenne kiszúrva ha ... Kik milyen arányban felelősek és kik milyen arányban viseljék a terheket? Törvényes, nem törvényes? Perre készülnek a devizaadósok, de pórul járnak. Élő devizaadóst is vagy csak hármat mutatott - a 350 ezerből - a mainstream média, a téma kapcsán elhíresült Dr. Czirmes Györgyöt és a már régebben elhíresült  Bíró Ica és Pataky Attila közszereplőket. 
Mintha a "józsefattilai" rakodópart alsó kövén ülnék itt a Dunánál. Hallom, mint fecseg a felszín és hallgat a mély. Ám csitt. Mint suttogás a szélben ...

FELHÍVÁS! 
Ügyvédek,jogászok, sajtó, média, rendvédelem részére!
FELHÍVÁS!
Az útólsó segély kiáltás!
Elérkezett az idő amikor mindenkinek állást kell foglalnia ahhoz ,hogy az ember ember maradhasson!
Engedjétek meg sorstársaim,hogy nevetekben is megfogalmazzam Felhívásunkat azon személyek felé akik ebben a nehéz helyzetben tudásuk illetve társadalmi pozíciójuk alapján képviselhetik illetve hangunkat továbbíthatják, nyilvánosságra hozhatják az egész világ számára!
Kérek mindenkit! AKI HALLJA(olvassa)ADJA ÁT!
Kérünk minden magyarországi ügyvédet, jogászt, közgazdászt, bíróságot, ügyészséget álljanak ki a devizakárosultak ügye mellet,mely ma Magyarországon több millió embert érint(és most meg sem említem az önkormányzatok, intézmények azonos csapdába kerülését ill.,ellehetetlenülését!)Ma már nyílt titok,hogy a devizaalapú hitelezés CSALÁS volt.Még a miniszterelnök is kijelentette ,hogy a hitelek mögött nem volt valódi deviza fedezet!A szerződések egyoldalú banki módosításai,az egyre magasabb magyarázat nélküli összegek követelései, az uzsorakamat alkalmazása,a közjegyzői okiratok, a szerződések valamennyi pontja,az ingatlanok közönséges bűnözők kezére játszása mind-mind CSALÁS,CSALÁS!!!!Jogszabályokkal jogosan feltárhatók és megfoghatók! A valódi bűnösök felelősségre vonhatók!
Kérnénk Önöket, tegyék most félre a személyes érdekeiket! Mind poziciójuktól,mind anyagi érdekeltségüktől függetlenül, vállalják erkölcsi kötelességüknek a bajba jutottak megsegítését! Nekünk már nem maradt semmink,talán csak a reményünk még ha éhezünk és télen fázunk a fedél (a sajátunk)a fejünk fölött maradhat! Nincsenek már tartalékaink, nem tudjuk Önöket megfizetni, nem tudunk már hasznot hajtani de amíg életben vagyunk segítségért kiálltunk!Kérem hallják meg hangunk! Tudásukat önzetlenül ajánlják fel sok-sok millió bajba jutott ,megtévesztett, egyszerű embertársuk védelmében!Valószínű ezzel az üggyel most nem növekszik bankszámlájuk és ingyen senki nem szeret dolgozni, De próbálják ki csak most az egyszer ,milyen nagyszerű érzés a nagylelkűség és ennek a jutalma az a tükökép mely nap mind nap büszkén néz vissza Önökre!
Lehet,hogy most sokuk megvetően mosolyog rajtam,rajtunk.Mondván micsoda naiv demagógiákat locsog itt valaki. Kérem üljenek le néhány percre kényelmes kis foteljükbe, idézzék fel a múltjukat ,életüket.Gondoljanak ifjúkori önmagukra, terveikre mely erre a hivatásra ösztökélte Önöket.Talán szerepelt ott egy olyan gondolat,hogy az igazságért a bajba jutottakért fogok küzdeni!
Bizalmunk az Önöké ,várjuk a segítő szándékukat, tetteiket!
FELHÍVÁST teszek a sajtó és a média képviselői számára is!
Maradnék a tükör hasonlatnál! Mondjátok,hogy bírtok nap mind nap szembenézni a tükörképetekkel?Tudom(nem vagyok annyira naiv!) cenzúráznak, a szátokba adják a szót(legalább is jóindulatúan feltételezzük rólatok ezt!)és nem akarjuk elhinni,hogy Ti akiknek a legnagyobb tájékozottság áll a rendelkezésére, magatoktól kommunkáljátok a megtévesztést, a hazugságokat!
Itt az idő hogy mindnyájan állást foglaljatok és tanúbizonyságot tegyetek emberségetekről! Tudom a celebekkel készíteni riportot nagyobb dicsőség! De ha már ők is azon a véleményen vannak mint mi az elnyomott, ellehetetlenített károsultak, holott ők még nem is jutottak a gödör legaljára és nem élték át azt a nyomort melyben mi több millióan vergődünk,nos akkor már igazán nagy a baj!Itt az idő,hogy a mi hangunkat is meghalljátok, továbbítsátok. Tárjátok a világ elé milyen nagy bajban van ez az ország!Nem kellene megvárni ,hogy a külföldi tudósítók kürtöljék világgá az igazságot! Hisz akkor mi szükség lesz Rátok ezután?
Az újságírói szakma évszázadok óta a bátrak és az igazságkeresők hivatása volt! Igen volt akit üldöztek e miatt,de kitartott! Volt akit megfosztottak mindenétől, sőt az életétől is de a végsőkig kitartott a hivatása mellet! Az akit manapság más célok vezéreltek erre a pályára inkább HAGYJA EL!
Kérem a sajtót a médiát az eredeti hivatásához méltón álljon az ügyünk mellé,álljon a nép mellé mert az a tragédia ami most Magyarországon az emberek többségét érinti, NEM HALLGATHATÓ EL!
Bízunk Önökben,előre is köszönjük!
FELHÍVÁST intézek a rendvédelmi hatóságokhoz és valamennyi állományban lévő hivatásoshoz, beosztás és rangfokozattól függetlenül!
Kérjük Önöket NE nyújtsanak segítséget közönséges bűnözőknek, becsületes ,tisztességes emberek kifosztásához, földönfutóvá tételéhez, halálba hajszolásához!
Mi Önök mellett állunk az Önöket ért jogsérelem ügyében! Kérjük az Önök lojalitását a mi ügyünkben! Mossuk tisztára együtt a SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK!jelmondatot!
Bízunk Önökben is és előre köszönjük a védelmet!
a jegyzetet készítette: Marosi Kata sok millió károsult és elhunyt áldozat nevében



Válasz Katának!
Összefacsarodott a szívem. Én mint sorstársad el is restelltem magam, mert végül is mi a párommal mit bukhatunk? Az autót? Meg még bírjuk is valamelyest mert előtörlesztettünk még tavaly. Fiaink kirepültek és van munkájuk. Bizony hatalmas az a gyalázat, ami itt sújtja - nem csak a devizaadósokat hanem a - nemzetet. Embertelen világot élünk.
Jaj-jaj kihez, kikhez szólsz? 
A politikához?  Ahhoz az úgynevezett politikai elithez, akik húsz év alatt szó szerint eladták az országot (piacainkat, termelő kapacitásainkat, egyéb javainkat) illetve  fejenként két millió állam adósságal leterhelték még az unokáinkat is?
- Az ügyvédekhez? Akik az emberi aljasság, gonoszság, felelőtlenség vámszedői? Akik már itt mutatják magukat, hogy - jó pénzért - megmentenek minket de nem ígérhetnek biztos sikert? Kata! Ők ezen - a mi bajunkon - csak nyerhetnek.
- Sajtó, média? Az a sajtó és az a média akiknek a banki befektetők a gazdáik? Akik még egyetlen egyszer sem tették fel egyenesen a kérdést sem a bankárok képviselőinek, sem a magyar állam képviselőinek, hogy hogy is képzelik azt, hogy az emberekre közel dupla törlesztő részleteket tolnak rá a bankok? A világon nincs ilyen.
- A rendvédelem embereinek? Azoknak, akik a saját jogaik megvédésére sem képesek?


Jaj-jaj Kata!
Nézz körül, kikkel vagy körülvéve! Hol van az a 150 ezer "bajba került" devizaadós, akinek már 90 napon túli tartozása lett felhalmozva és vár rájuk a banki csomag, miközben már megindultak a kilakoltatások? Azon a demonstráción is, amit nekik szerveztek itt Budapesten megjelentek vagy nyolcvanan? Kik is? Az érdeklődők? A legutóbbi demonstráción - az Élőlánc a devizaadósokért - sem voltak többen 300 főnél. 
Én magam - és segítőim - lassan egy hónapja elindítottuk a Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége szervezését. Magunknak, azoknak közülünk, akik tenni is szeretnének - nem csak  bújni - az üldöztetések ellen, mert az ami már itt megy, az ÜLDÖZTETÉS. Fel is tehetnénk bátran a "fekete szalagot", amit Pataky Attila mutatott be a médiában. De hol vagyunk mi? Hol vagyunk mi devizaadósok? A www.devizaados.eu szervezési - kommunikációs oldalunkra a mai napig összesen 82, írd és mondd nyolcvankettő devizaadós regisztrált. Pedig legalább hatezer címre juttattuk el az üzenetet.  Hogy lesznek így pertársaságaink? (A pertársaságot kínáló ügyvéd urak sem vállalnak mindent. Vidéket nem, autót nem. Lásd: www.pertarsasag.com ) Vannak akik a pertársaságot sem. 
Lásd  Kata!
Bújnak, lapulnak a sorstársaink Mint az üldözöttek mindig is. Nem kérik ismerőseik, a társadalom segítségét, nem hivatkoznak az emberek igazságérzetére. Vannak persze helyettük fogadatlan prókátorok, nagyarcú farizeus tanácsadók, akik már gyűjtik az adatainkat, hogy megmentsenek és tanácsot adjanak, na meg ügyvédet javasoljanak. Attól a szájkaratétól, ami az Interneten megy - például a Facebookon, ahová feltetted panaszod - egy tapodtat sem lép előre semmi. 
Bújnak, lapulnak a sorstársak, és nem találjuk őket. De nem is csoda, mert a médián keresztül a politikával összejátszva nyomorítóink újra-és újra megjátsszák a "tedd bűnbakká az áldozatot". Csupa "megmentőt látni" de sorstársat? 
Megkönnyeztem panaszod és csak erősödött bennem az elszántság, hogy csak nem adhatjuk fel. Addig szervezzük, amíg csak bírjuk a szövetséget, hogy a csalókat, tolvajokat bíróság elé állíthassuk és lesújthasson rájuk a törvény szigora. Hogy megvédjük javainkat, életünket. 
Adja a Teremtő, hogy a bíróságokról dolgunk végeztével térhessünk vissza, hogy fel ne lobbanjanak az elkeseredés, a kilátástalanság pusztító tüzei. Mert bizony, ha onnan is igazunk nélkül térünk vissza, úgy más út nem is marad ...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

T.Sorstársak Velünk ugyanez van veletek tartok küzdjünk érte .