2011. augusztus 16., kedd

Gyarmatosítás a devizaelszámolású hitelekkel

A devizahitelesek kálváriája kapcsán láthatóvá váltak a társadalom átalakításának fő irányai, a JOG/VAGYON/PÉNZ dolgában. 
Igaza van Mózesnek:
5 Mozes, 15,6: "Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak. "
Évtizedek óta megy már a propaganda, hogy a hazai lakásállomány 93 %-ban a lakosság tulajdonában van és ez az EU-hoz viszonyítva "egészségtelen".
Ma már jól látható, hogy az ingatlanadó stratégiailag szintúgy erre játszott, ugyanis az egy hatalmas prés az adóztatók kezében, ugyanis mindenkit elér, legalább is azt, aki tulajdonos. Csak az adókulcs mértékén múlik a kifacsarás dolga ( az pedig megszavaztatható)  ugyanis a rezsi költségek mellett lehet úgy emelni az adókulcsot, hogy a tulajdonosok alacsonyabb jövedelmű rétegei egyszerűen a jövedelmi viszonyaik kapcsán képtelenek legyenek akár az adó kifizetésére. (Ugyanis választhat, vagy a rezsit, vagy az adót fizeti. No nálunk ugye a táli időszak, a fűtés miatt a rezsi kevésbé szorítható le.)
A 2004-es az EU csatalkozás időszakában azonban adódott még egy fogás, a tulajdonviszonyok megváltoztatására, ez pedig a deviza-elszámolású hitel. Olyan képet lehetett felmutatni a lakosság felé - aki ugye lakni, házasodni akar - hogy kedvezőbb kamattal és havi törlesztő részlettel lehet elindulni a házasodás útján. El is indultak az emberek.Ma 350.000-re tehető a számuk. 
Népi megfigyelés: "Nem kell a kútba szarni, elég a kávájára, a szél úgyis belesodorja."
Be is jött a számítás. 150.000 otthon került a kockára. És lám, máris látható a "kibontakozás" iránya.
A magyar állam mutatja be,
- a tervezett Állami Eszközkezelővel illetve
- az Ócsai Övezettel.
A "bajba került" devizaadósok otthonait a vagyoni érték 35 százalékáért vidéken, 55  százalékáért a fővárosban, mint "piaci" áron szerzik meg. A kik is? Hát először ugye az állam. Majd az állam mellé állnak a cenzusos, azaz egymilliárd feletti tőkével rendelkező magán eszközkezelők .- ez éveben hoztak csendben törvényt erre -  az OTP Bank már jelezte is hogy, ilyet tesz. Akik ugye 35 százalékon megveszik a vagyont - és most kapaszkodj tollashátú - adómentesen működtethetik. Ha neked  Jómadár lenne néhány házad, amit bérbe adhatsz, te keményen adózol, ám a cenzusos az nem. A nagy hal bizony már kezdi rágicsálni a kishal farkát.  Ez így van megtervezve és  - most kapaszkodj - működik, már kétezer éve. Működik a forgatókönyv, kis hibával. A jász-kun redempcióval, mikor eleink egy része kiváltotta magát a szolgasorsból. 

Nincsenek megjegyzések: