2009. augusztus 19., szerda

Horváth Éva végkielégítése

Pereg a kis magyar abszurd tömegkommunikációban, azaz a médiában. Kornél tanítványom filozofikusan erre mondja azt, hogy a nép halmozottan hátrányos helyzetben van. "Nem elég hogy hülye, de még annak is nézik." Bizony jómadarak! Madárnak néznek minket, tollas a hátunk ... Neked nem viszket?
"Horváth Éva végkielégítése" szlogennel jelzett médiajelenség rámutat arra az eszement helyzetre, hogy magyarhon valóban Abszurdisztán, gumitörvényekkel, amit aztán ki-ki úgy magyaráz, ahogy tud. Már ha megkérdezi a média, amely akkor is hazudik, ha kérdez.
De mit is mond a média? Kinek, kiknek a szócsöve? No ez a lényeges kérdés. Pestiesen szólva: Miről beszélünk?
Ezt viszont az dönti el, ki a tulajdonos és mire instruálja a főszerkesztőt, a szerkesztőket? Az szabja meg, mi a hír és az pedig hogy miről beszélünk? Mit tematizálunk?
"Horváth Éva végkielégítése" jelenség rámutat arra is, hogy kiváló a rasszizmus, terrorizmus export is. Mellesleg ezt tematizálják szinte mindenhol az EU-ban. Mai szereplők a "betiltott" Magyar Gárda és a romák. Magyarul cigányok. A médiában folyik a cigányok izgatása. Újabban önvédelmi egyleteik sötét terepjárókra szakosodtak, a média által tematizált "romagyilkosságok" ürügyén. Ezek a vezető híreink. De miért? Mert valakik - a média tulajdonosok - így akarják.

Mi ez mi? (Ahogy Kici Vakonya kérdené.) Jómadarak! Ez egy ócska olcsó régi trükk, a "divida et impera". A társadalom szembeállítása: Bizáncias "Zöldek, kékek" tömegverekedéssel kombinált kocsiversenye, rómaias "homoúzionok és homoiúzionok" máglyarakás és egyebek ... Bizony jómadarak tömnek minket, mint anno nagymama a libát. A fotón: "Horváth Éva végkielégítése" libatömés.

Nincsenek megjegyzések: