2009. február 27., péntek

Divida et impera, avagy a globális átverés

Oszd meg és uralkodj! Ezt az ősi római hatalmi praktikát a globális pénzdiktatúra is tudja. Így lehet az, hogy a hatása alatt levő úgynevezett demokráciákban patika mérlegszerű ördögi rafinériával - a pártfinanszírozás megoldatlanságára alapozva - hol ezt hol azt a a politikai felet ( vagy a zöldeket, vagy a kékeket, vagy a homoúzionokat, vagy a homoiúzionokat) juttatja "hatalomra" mely hatalom valójában az övé, mert a hatalomra kerülést ő finanszírozza és a hatalmat játszókat marionett bábokként mozgatja, kihasználva az ősi emberi kapzsiságot és önzést.
Szerencsétlen Nemzetem! "Ennen kezével kötött kéve"! Míg egymásra vicsorogsz, addig ördögi kezek húzzák ki alólad a szőnyeget. Hát hogy nem lehet észrevenni azt, hogy a világ egyik legjobb helyén bármikor bármely időszakban csak adósodunk? Hogy mi mindig adósai vagyunk valakiknek? Hogy ez az egész egy globális átverés?

Hogy nem lehet észrevenni, hogy a médiában megjelenő dolgok megrendezettek, hogy a cigánygyilkosságok külföldi - pénzhatalmi - praktikák? Amely semmi egyebet, mint a társadalmi feszültség, a megosztottság fenntartását szolgálják? Hogy a társadalom polarizálása, baloldalra és jobboldalra, két primitív pólusra ugyanezt szolgálja? Hogy ezt pénzzel és médiával csinálják? Hogy épül a rendőrállam?

Nincsenek megjegyzések: