2010. július 29., csütörtök

Márti Nagyi Névnap

1 megjegyzés:

  1. Hozzávalók:
    20 dkg. füstölt húsos szalonna,
    - Helyette: Három kanál mangalica zsír
    30 dkg. tarhonya,
    - ok
    60 dkg. marhalábsazár ( vagy marhafaető),
    helyette 10 db csirke alsócomb
    4 db, zöldpaprika,
    Helyette: 6 darab miszlikbe vágva
    3 szem paradicson,
    Helyette: Öt darab hámozva
    1 nagy fej vöröshagyma,
    Helyette három
    só,
    -Folyamatosan
    2 gerezd fokhagyma,
    - 5 gerezd
    fűszerpaprika,
    - Ádi három fakanálkája
    őrölt fekete bors
    - Ádi egy kisfakanálkája,
    1 db csipős csöves paprika,
    - kimaradt
    25 dkg. burgonya,
    - benne vót
    1 dl. vörös bor,
    - helyette 1 dl fehér
    1 dk
    - no ez lett a kömény, Ádi kétfakanálkájával

    Elkészítés:
    Ádival jól elkészítettük. Anya és Márti nagyi kóstolt. Csak a Lacipapi nem evett, mert ő betelt a szertartással és az élménnyel.

    VálaszTörlés